Crostinihjärtan med chèvre
  • Tid 15 min
  • Ugn 225º

Crostinihjärtan med chèvre

4 (3 betyg)

Den franska varma förrätten Chèvre chaud som med fördel serveras med några salladsblad.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

2 portioner
  • 2 vita brödskivor,ca 2 cm tjocka
  • 2 tsk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 400 g chèvre i skivor (ca 2 cm tjocka)
  • 1 krm grovstött rosépeppar eller lingon (efter smak)
  • 2 dl blandad sallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stansa ut hjärtan av brödet med hjälp av ett litet pepparkaksmått eller skär ut med kniv. Pensla bröden på båda sidor med oljan ev blandad med vitlök. Lägg dem på plåt och sätt in i mitten av ugnen 2-3 minuter. Ta ut bröden.

  2. 2

    Stansa ut hjärtan av osten på samma sätt och lägg dem på bröden. Strö på lite peppar eller lingon. Sätt in i övre delen av ugnen tills osten mjuknat något, 4-5 minuter.

  3. 3

    Servera genast som förrätt med salladsblad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar