Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök
  • Tid 20 min

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

4.8 (5 betyg)

Snabbt och enkelt tilltugg på crostini. Den syltade rödlöken ger en lite lyxig känsla. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 baguette, 10 - 15 skivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk finhackad persilja
  • 1 krm ev svartpeppar
Syltad lök
  • 1 stor rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0.25 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
Kronärtskockskräm
  • 290 g kronärtskocka, i olja på burk
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt och cayennepeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Syltad lök: Skiva rödlöken tunt och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Låt sjuda tills det återstår en syltliknande kompott. Pilla bort peppar och lagerblad.

  2. 2

    Pensla eller vänd brödskivorna i olja och rosta dem gyllene i stekpanna. Låt svalna.

Kronärtskockskräm:

  1. 1

    Mixa avrunna kronärtskockor, vitlök och citron till en jämn konsistens. Rör ner crème fraiche och persilja. Smaka av med salt och cayennepeppar.

  2. 2

    Lägg en klick av krämen på bröden och toppa med den syltade löken. Toppa med hackad persilja och ev nymald svartpeppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du ta en genväg, använd köpt crostini.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar