Crostata di marmellata

Crostata di marmellata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Italiensk frasig paj där du lätt kan variera innehållet. Att den är så snygg är en trevlig bonus.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
  • 4.5 dl mjöl
  • 1.5 dl florsocker
  • 125 g rumstempererat smör
  • 4 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 3 dl körsbärsmarmelad, plommon- eller aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en skål eller i en matberedare. Tryck ut två tredjedelar av degen så att den täcker formens botten och går upp cirka tre centimeter på kanten. Låt pajskalet och resten av degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°. Bred ut marmeladen i pajskalet. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut smala remsor. Lägg dem som ett galler över marmeladen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter.

Servering

Servera pajen avsvalnad eller kall. Som den är eller med löst vispad grädde eller vaniljvisp.

Tips

Tål inte allt? Utan gluten: Byt ut mjölet mot Fin Mix naturligt fri från gluten.<br> Utan mjölk: Byt ut smöret mot 200 g mjölkfritt margarin.<br> Utan ägg: Uteslut äggulorna och öka fettmängden till 200 g.<br> Laktoslågt: Receptet är laktoslågt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Crostata di marmellata
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 4.5 dl mjöl
  • 1.5 dl florsocker
  • 125 g rumstempererat smör
  • 4 ägg, endast gulan
  • Fyllning:
  • 3 dl körsbärsmarmelad, plommon- eller aprikosmarmelad

Crostata di marmellata

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Italiensk frasig paj där du lätt kan variera innehållet. Att den är så snygg är en trevlig bonus.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
8 portioner

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en skål eller i en matberedare. Tryck ut två tredjedelar av degen så att den täcker formens botten och går upp cirka tre centimeter på kanten. Låt pajskalet och resten av degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175°. Bred ut marmeladen i pajskalet. Kavla ut resten av degen och skär eller sporra ut smala remsor. Lägg dem som ett galler över marmeladen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter.

Servering

Servera pajen avsvalnad eller kall. Som den är eller med löst vispad grädde eller vaniljvisp.

Tips

Tål inte allt? Utan gluten: Byt ut mjölet mot Fin Mix naturligt fri från gluten.<br> Utan mjölk: Byt ut smöret mot 200 g mjölkfritt margarin.<br> Utan ägg: Uteslut äggulorna och öka fettmängden till 200 g.<br> Laktoslågt: Receptet är laktoslågt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!