Crème Ninon - ärtpurésoppa

Crème Ninon - ärtpurésoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Det är ett mysterium att något så enkelt kan vara så gott och nyttigt. Ät den som mellanmål eller middag, förätt som huvudrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 1 schalottenlök
  • 0.5 liten morot
  • 1 msk smör
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 0.25 tsk torkad timjan
  • 4 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl torr sherry
  • 1 tsk pressad citron
  • peppar
  • 1 dl champagne /torrt mousserande vin
  • 1 dl vispad grädde
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök och morot fint. Smält smöret i en kastrull. Bryn lök och morot, häll i ärter, timjan, salt och vatten så det täcker ärterna. Låt koka i 5-10 min på svag värme.
  2. Ta av kastrullen från plattan och mixa till en jämn massa. Häll vatten, buljong och sherry i ärtpurén och hetta upp allt. Koka inte soppan, då mister ärterna sin gröna färg.
  3. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll i en skvätt champagne eller mousserande vin och en klick vispad grädde när soppan serveras.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Crème Ninon - ärtpurésoppa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 schalottenlök
  • 0.5 liten morot
  • 1 msk smör
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 0.25 tsk torkad timjan
  • 4 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl torr sherry
  • 1 tsk pressad citron
  • peppar
  • 1 dl champagne /torrt mousserande vin
  • 1 dl vispad grädde
  • salt

Crème Ninon - ärtpurésoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Det är ett mysterium att något så enkelt kan vara så gott och nyttigt. Ät den som mellanmål eller middag, förätt som huvudrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Hacka lök och morot fint. Smält smöret i en kastrull. Bryn lök och morot, häll i ärter, timjan, salt och vatten så det täcker ärterna. Låt koka i 5-10 min på svag värme.
  2. Ta av kastrullen från plattan och mixa till en jämn massa. Häll vatten, buljong och sherry i ärtpurén och hetta upp allt. Koka inte soppan, då mister ärterna sin gröna färg.
  3. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll i en skvätt champagne eller mousserande vin och en klick vispad grädde när soppan serveras.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!