Crème Ninon - ärtpurésoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Det är ett mysterium att något så enkelt kan vara så gott och nyttigt. Ät den som mellanmål eller middag, förätt som huvudrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 schalottenlök
  • 0.5 liten morot
  • 1 msk smör
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 0.25 tsk torkad timjan
  • 4 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl torr sherry
  • 1 tsk pressad citron
  • peppar
  • 1 dl champagne /torrt mousserande vin
  • 1 dl vispad grädde
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök och morot fint. Smält smöret i en kastrull. Bryn lök och morot, häll i ärter, timjan, salt och vatten så det täcker ärterna. Låt koka i 5-10 min på svag värme.
  2. Ta av kastrullen från plattan och mixa till en jämn massa. Häll vatten, buljong och sherry i ärtpurén och hetta upp allt. Koka inte soppan, då mister ärterna sin gröna färg.
  3. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll i en skvätt champagne eller mousserande vin och en klick vispad grädde när soppan serveras.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grön ärtsoppa med mynta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sockerärtssoppa med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Crème Ninon med champagneskum

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grön ärtsoppa

Betyg
Betyg
(31)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 schalottenlök
  • 0.5 liten morot
  • 1 msk smör
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 0.25 tsk torkad timjan
  • 4 dl vatten
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl torr sherry
  • 1 tsk pressad citron
  • peppar
  • 1 dl champagne /torrt mousserande vin
  • 1 dl vispad grädde
  • salt

Crème Ninon - ärtpurésoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Det är ett mysterium att något så enkelt kan vara så gott och nyttigt. Ät den som mellanmål eller middag, förätt som huvudrätt.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka lök och morot fint. Smält smöret i en kastrull. Bryn lök och morot, häll i ärter, timjan, salt och vatten så det täcker ärterna. Låt koka i 5-10 min på svag värme.
  2. Ta av kastrullen från plattan och mixa till en jämn massa. Häll vatten, buljong och sherry i ärtpurén och hetta upp allt. Koka inte soppan, då mister ärterna sin gröna färg.
  3. Smaksätt med citron, salt och peppar. Häll i en skvätt champagne eller mousserande vin och en klick vispad grädde när soppan serveras.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grön ärtsoppa med mynta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sockerärtssoppa med parmesan

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grön sparris- och ärtsoppa med linstopping

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Crème Ninon med champagneskum

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grön ärtsoppa

Betyg
Betyg
(31)