Grön ärtsoppa
  • Tid 20 min

Grön ärtsoppa

3.89 (27 betyg)

En mild och god ärtsoppa med smak av kokos och limeblad.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

10 portioner
  • 2 dl hackad gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 urkärnad, hackad chili (för starkare smak använd hälften av kärnorna)
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 4 dl vatten
  • 1 msk grönsaks- eller kycklingfond
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker
  • 2 färska limeblad, eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs löken genomskinlig i oljan i en rymlig kastrull. Tillsätt chili och ärtor och rör om tills ärtorna tinat, cirka 2 minuter.

  2. 2

    Häll på vatten, fond, kokosmjölk, salt och socker och eventuellt limeblad. Låt sjuda cirka 15 minuter.

  3. 3

    Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Soppan kan serveras kall eller varm. Ska den ätas kall kan den silas för en tunnare konsistens.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lotta

    Hur kan jag ha missat den här?! Älskar grön ärtsoppa och kokossmaken lyfter den ytterligare. Hade inte allt hemma så hoppade över chili och tog lite vitlök istället, samt limejuice för syra. Barnvänlig, fem stjärnor =)

  • Helen

    såååå gott :)

  • Malin

    Väldigt len och fin ärtsoppa. Använd gärna mycket lime för en lite vuxnare smak.