Crème brûlée med choklad
  • Tid 20 min + ca 45 min i ugnen
  • Ugn 175º

Crème brûlée med choklad

0 (0 betyg)

Crème brûlée är den perfekta efterrätten. Om den smakar choklad blir det om möjligt ännu bättre. Servera den som final på nyårsaftonenens middag.

  • Tillagningstid 20 min + ca 45 min i ugnen
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 1 msk kakao
  • 4 äggulor
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 0.5 tsk flingsalt
Till servering:
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 dl torrostade hasselnötter
  • färska fikon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hacka chokladen och lägg i en kastrull med grädde, mjölk och kakao. Värm under omrörning tills chokladen smält. Ta kastrullen från värmen. Vispa lätt ihop äggulor, socker och salt. Häll chokladgrädden över äggvispet och rör om. Häll upp i 4 ugnssäkra formar.

  2. 2

    Ställ formarna i en långpanna i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i långpannan upp till halva formarnas höjd. Grädda 45–60 min, beroende på formarnas storlek. Låt kallna helt.

  3. 3

    Strö socker över brûléerna och bränn av med en brännare tills sockret smält. Toppa ev med finhackade hasselnötter och färska fikon.

Servering

Om du saknar brännare går det bra att bränna av sockret högst upp i ugnen på 275° grill, ca 3 min med luckan öppen. Passa noga så att de inte bränner vid!

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att använda smaksatt choklad, t ex kaffe eller chili.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar