Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Det är fint och festligt att servera maten i vackra paprikor, dessutom ger de ljuvlig smak till couscousen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 4 röda paprikor
  • 4 gula paprikor
  • 200 g couscous
  • 4 dl kokande vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivade rödlökar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 4 tsk kummin
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 tsk harissa, marockansk chilipasta
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 400 g avrunna kikärter
  • 4 msk hackad mynta
  • 4 msk hackad persilja
  • Myntayoghurt:
  • 5 dl matyoghurt
  • 4 msk hackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Grillad sötpotatis/palsternacka:
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 msk hackad koriander
  • 1 kg sötpotatis eller samma mängd palsternacka, i tunna skivor

Gör så här

  1. Skär av toppen, som ett lock, på paprikorna och ta bort kärnhusen.
  2. Häll couscousen i en stor skål, häll över det kokande vattnet och låt det dra i 10 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna tillsätt löken och låt den steka i 5 minuter. Tillsätt vitlök, kummin och kanel och stek ytterligare 2 minuter. Häll lökblandningen och resten av ingredienserna i couscousen och blanda väl.
  4. Fyll paprikorna med blandningen och lägg sedan tillbaks toppen. Grilla i ugn 10-15 minuter.
  5. Gör gärna couscousblandningen dagen innan så att kryddorna får dra ordentligt. (Harissa kan bytas mot Signum chili i tub.)

Myntayoghurt

  1. Blanda alla ingredienser och låt stå kallt några timmar innan servering.

Grillad sötpotatis

  1. Blanda olja, chili och hälften av koriandern i en skål. Lägg i potatis-/palsternacksskivorna, vänd dem i oljan och låt dem sedan ligga och dra en stund i oljan.
  2. Grilla i ugn på 250° ca 20 minuter. Strö över resten av koriandern när du lagt upp potatisen/palsternackan på tallrik.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 4 röda paprikor
  • 4 gula paprikor
  • 200 g couscous
  • 4 dl kokande vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivade rödlökar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 4 tsk kummin
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 tsk harissa, marockansk chilipasta
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 400 g avrunna kikärter
  • 4 msk hackad mynta
  • 4 msk hackad persilja
  • Myntayoghurt:
  • 5 dl matyoghurt
  • 4 msk hackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Grillad sötpotatis/palsternacka:
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 msk hackad koriander
  • 1 kg sötpotatis eller samma mängd palsternacka, i tunna skivor

Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Det är fint och festligt att servera maten i vackra paprikor, dessutom ger de ljuvlig smak till couscousen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Skär av toppen, som ett lock, på paprikorna och ta bort kärnhusen.
  2. Häll couscousen i en stor skål, häll över det kokande vattnet och låt det dra i 10 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna tillsätt löken och låt den steka i 5 minuter. Tillsätt vitlök, kummin och kanel och stek ytterligare 2 minuter. Häll lökblandningen och resten av ingredienserna i couscousen och blanda väl.
  4. Fyll paprikorna med blandningen och lägg sedan tillbaks toppen. Grilla i ugn 10-15 minuter.
  5. Gör gärna couscousblandningen dagen innan så att kryddorna får dra ordentligt. (Harissa kan bytas mot Signum chili i tub.)

Myntayoghurt

  1. Blanda alla ingredienser och låt stå kallt några timmar innan servering.

Grillad sötpotatis

  1. Blanda olja, chili och hälften av koriandern i en skål. Lägg i potatis-/palsternacksskivorna, vänd dem i oljan och låt dem sedan ligga och dra en stund i oljan.
  2. Grilla i ugn på 250° ca 20 minuter. Strö över resten av koriandern när du lagt upp potatisen/palsternackan på tallrik.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!