Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Det är fint och festligt att servera maten i vackra paprikor, dessutom ger de ljuvlig smak till couscousen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (22)
  • 4 röda paprikor
  • 4 gula paprikor
  • 200 g couscous
  • 4 dl kokande vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivade rödlökar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 4 tsk kummin
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 tsk harissa, marockansk chilipasta
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 400 g avrunna kikärter
  • 4 msk hackad mynta
  • 4 msk hackad persilja
  • Myntayoghurt:
  • 5 dl matyoghurt
  • 4 msk hackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Grillad sötpotatis/palsternacka:
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 msk hackad koriander
  • 1 kg sötpotatis eller samma mängd palsternacka, i tunna skivor

Gör så här

  1. Skär av toppen, som ett lock, på paprikorna och ta bort kärnhusen.
  2. Häll couscousen i en stor skål, häll över det kokande vattnet och låt det dra i 10 minuter. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna tillsätt löken och låt den steka i 5 minuter. Tillsätt vitlök, kummin och kanel och stek ytterligare 2 minuter. Häll lökblandningen och resten av ingredienserna i couscousen och blanda väl.
  3. Fyll paprikorna med blandningen och lägg sedan tillbaks toppen. Grilla i ugn 10-15 minuter. Gör gärna couscousblandningen dagen innan så att kryddorna får dra ordentligt. (Harissa kan bytas mot Signum chili i tub.)

Myntayoghurt:

  1. Blanda alla ingredienser och låt stå kallt några timmar innan servering.

Grillad sötpotatis:

  1. Blanda olja, chili och hälften av koriandern i en skål. Lägg i potatis-/palsternacksskivorna, vänd dem i oljan och låt dem sedan ligga och dra en stund i oljan. Grilla i ugn 20 minuter. Strö över resten av koriandern när du lagt upp potatisen/palsternackan på tallrik.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Medelhavsfisk

(18)

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

(9)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(40)

Fläskkotletter med mos och spenat

(9)

Färskpotatissallad med spenat och rucola

(1)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 4 röda paprikor
  • 4 gula paprikor
  • 200 g couscous
  • 4 dl kokande vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivade rödlökar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 4 tsk kummin
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 tsk harissa, marockansk chilipasta
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 400 g avrunna kikärter
  • 4 msk hackad mynta
  • 4 msk hackad persilja
  • Myntayoghurt:
  • 5 dl matyoghurt
  • 4 msk hackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Grillad sötpotatis/palsternacka:
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 msk hackad koriander
  • 1 kg sötpotatis eller samma mängd palsternacka, i tunna skivor

Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Det är fint och festligt att servera maten i vackra paprikor, dessutom ger de ljuvlig smak till couscousen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär av toppen, som ett lock, på paprikorna och ta bort kärnhusen.
  2. Häll couscousen i en stor skål, häll över det kokande vattnet och låt det dra i 10 minuter. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna tillsätt löken och låt den steka i 5 minuter. Tillsätt vitlök, kummin och kanel och stek ytterligare 2 minuter. Häll lökblandningen och resten av ingredienserna i couscousen och blanda väl.
  3. Fyll paprikorna med blandningen och lägg sedan tillbaks toppen. Grilla i ugn 10-15 minuter. Gör gärna couscousblandningen dagen innan så att kryddorna får dra ordentligt. (Harissa kan bytas mot Signum chili i tub.)

Myntayoghurt:

  1. Blanda alla ingredienser och låt stå kallt några timmar innan servering.

Grillad sötpotatis:

  1. Blanda olja, chili och hälften av koriandern i en skål. Lägg i potatis-/palsternacksskivorna, vänd dem i oljan och låt dem sedan ligga och dra en stund i oljan. Grilla i ugn 20 minuter. Strö över resten av koriandern när du lagt upp potatisen/palsternackan på tallrik.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Medelhavsfisk

(18)

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

(9)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

(40)

Fläskkotletter med mos och spenat

(9)

Färskpotatissallad med spenat och rucola

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies