Coq au vin med kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En härlig klassisk Coq au vin blanc med vitt vin, bacon, svamp, morötter och selleri. Recept av Systrarna Eisenman.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 140 g tärnat bacon
  • 200 g champinjoner, halverade
  • 1 kg kycklinglår eller kycklingben
  • 2 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 morötter, skalade och skivade
  • 1 blekselleristjälk, skivad
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 4 timjankvistar
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • tagliatelle, basmatiris eller potatismos

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt i en gryta, lägg på ett hushållspapper att rinna av.
  2. Stek svampen snabbt på hög värme i grytan till fin färg. Lägg åt sidan.
  3. Dra ev loss skinnet från kycklingen. Bryn kycklingbitarna i samma gryta och lägg sedan bredvid svampen.
  4. Häll olja i grytan och fräs lök och vitlök under omrörning någon minut. Tillsätt morötter och selleri och fräs ytterligare någon minut.
  5. Strö mjöl över grönsakerna och rör om. Häll i vin, vatten och fond, lägg i lagerblad och timjan.
  6. Lägg tillbaka kyckling, svamp och bacon. Sjud under lock ca 40 min. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, ris eller mos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-04-07

Hej Robin, tack för att du uppmärksammade oss på detta! Det hade tyvärr blivit fel och det ska vara 1 dl grädde, precis som det står i Mer Smak. Berätta gärna vad du tyckte om rätten om du lagar den! /Elsa, webbredaktör

Robin

2021-04-02

I Mer Smak står 1 dl grädde och här 4(!). Vad stämmer?

Andreas

2021-03-19

Mycket gott, passade bra med broccolimos som tillbehör!

Coop

2021-03-05

Hej Hans! Vi jobbar på att ta fram näringsberäknare, så håll ut!

Hans

2021-03-03

Hej, skulle gärna se att ni skrev antal kalorier på recepten. Finns den möjligheten?

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 140 g tärnat bacon
  • 200 g champinjoner, halverade
  • 1 kg kycklinglår eller kycklingben
  • 2 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 morötter, skalade och skivade
  • 1 blekselleristjälk, skivad
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 4 timjankvistar
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • tagliatelle, basmatiris eller potatismos

Coq au vin med kycklingben

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En härlig klassisk Coq au vin blanc med vitt vin, bacon, svamp, morötter och selleri. Recept av Systrarna Eisenman.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt i en gryta, lägg på ett hushållspapper att rinna av.
  2. Stek svampen snabbt på hög värme i grytan till fin färg. Lägg åt sidan.
  3. Dra ev loss skinnet från kycklingen. Bryn kycklingbitarna i samma gryta och lägg sedan bredvid svampen.
  4. Häll olja i grytan och fräs lök och vitlök under omrörning någon minut. Tillsätt morötter och selleri och fräs ytterligare någon minut.
  5. Strö mjöl över grönsakerna och rör om. Häll i vin, vatten och fond, lägg i lagerblad och timjan.
  6. Lägg tillbaka kyckling, svamp och bacon. Sjud under lock ca 40 min. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, ris eller mos.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-04-07

Hej Robin, tack för att du uppmärksammade oss på detta! Det hade tyvärr blivit fel och det ska vara 1 dl grädde, precis som det står i Mer Smak. Berätta gärna vad du tyckte om rätten om du lagar den! /Elsa, webbredaktör

Robin

2021-04-02

I Mer Smak står 1 dl grädde och här 4(!). Vad stämmer?

Andreas

2021-03-19

Mycket gott, passade bra med broccolimos som tillbehör!

Coop

2021-03-05

Hej Hans! Vi jobbar på att ta fram näringsberäknare, så håll ut!

Hans

2021-03-03

Hej, skulle gärna se att ni skrev antal kalorier på recepten. Finns den möjligheten?

Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)