Club sandwich med grillad portabello

Club sandwich med grillad portabello

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassikern Club sandwich får twist med marinerad portabello. Recept av Eleonora Von Essen ur kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 8 portabellosvampar
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 12 toastbrödskivor
  • salladsblad
  • 2 avokador, skivade
  • 1 tomat, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • Basilika-aioli
  • 2 dl majonnäs, gärna vegansk
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 kruka basilika, finhackad (stjälk och blad)
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g pimientos de padron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär bort fötterna på svamparna och lägg svamparna i en påse med olja och vinäger. Förslut påsen och massera varsamt in marinaden på svamparna. Låt marinera 30 min.
  2. Blanda majonnäsen med vitlök, basilika och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eller stek bröden. Stek eller grilla svamparna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek pimentos de padronen tills skalet är lätt svart. Strö över flingsalt.
  4. Varva brödskivor med svamp, sallad, avokado, tomat, lök och basilika-aiolin. Skär ev i trekanter. Servera med paprikorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2019-03-20

God komplex smak när grillade marinerade svampen blandas med basilika-aiolin. Vi använde vanlig svamp det gick lika bra. Rekommenderas!

Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Club sandwich med grillad portabello
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 8 portabellosvampar
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 12 toastbrödskivor
  • salladsblad
  • 2 avokador, skivade
  • 1 tomat, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • Basilika-aioli
  • 2 dl majonnäs, gärna vegansk
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 kruka basilika, finhackad (stjälk och blad)
  • 1 tsk pressad citron
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g pimientos de padron
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Club sandwich med grillad portabello

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Klassikern Club sandwich får twist med marinerad portabello. Recept av Eleonora Von Essen ur kokboken, Nya matvanor på 4 veckor.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skär bort fötterna på svamparna och lägg svamparna i en påse med olja och vinäger. Förslut påsen och massera varsamt in marinaden på svamparna. Låt marinera 30 min.
  2. Blanda majonnäsen med vitlök, basilika och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eller stek bröden. Stek eller grilla svamparna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek pimentos de padronen tills skalet är lätt svart. Strö över flingsalt.
  4. Varva brödskivor med svamp, sallad, avokado, tomat, lök och basilika-aiolin. Skär ev i trekanter. Servera med paprikorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2019-03-20

God komplex smak när grillade marinerade svampen blandas med basilika-aiolin. Vi använde vanlig svamp det gick lika bra. Rekommenderas!

Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/