Pizza med Karljohansvamp och valnötter
  • Tid 25 min + 1 timme jästid
  • Ugn 225º

Pizza med Karljohansvamp och valnötter

3.14 (29 betyg)

Hemlagad pizza är extra god med svamp, västerbottensost och lökkräm.

  • Tillagningstid 25 min + 1 timme jästid
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
Pizzadeg:
  • 0.25 paket jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl ev mer
Lökkräm:
  • 1 stor hackad gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk salt
Topping:
  • 600 g karljohansvamp
  • 6 dl riven västerbottensost
  • 4 dl valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula jästen i en bunke. Rör ut den i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 1 tim.

Lökkräm

  1. 1

    Stek löken i oljan utan att den tar färg. Tillsätt timjan och salt och mixa slätt.

  2. 2

    Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 eller 4 bitar och kavla dem tunt på mjölat bakbord. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper

Topping

  1. 1

    Skär svampen i fjärdedelar och skiva sedan tunt. Bred ut lökkrämen och toppa pizzorna med svamp, ost och nötter. Ringla över olja och strö på flingsalt

  2. 2

    Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min. Toppa med rucola vid servering.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pizzorna går bra att servera kalla. Ska de serveras senare, lägg dem på ett galler så att bottnen inte blir fuktig. Om du vill kan pizzorna förvaras några timmar ogräddade i kylen för att sedan gräddas precis innan ni ska äta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar