Clafoutis med körsbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (8 betyg)

Clafoutis är en fransk efterrätt och lyxigare variant på ugnspannkaka, Denna har en fyllning av körsbär och är lite krämig i konsistensen. Perfekt som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g körsbär, tinade
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa socker, ägg och äggulor fluffigt. Rör ner smör, crème fraiche och mjölk. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över körsbären och grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 30–40 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Servera som den är eller med en klick löst vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(63)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g körsbär, tinade
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • florsocker, till servering

Clafoutis med körsbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.12 (8 betyg)

Clafoutis är en fransk efterrätt och lyxigare variant på ugnspannkaka, Denna har en fyllning av körsbär och är lite krämig i konsistensen. Perfekt som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa socker, ägg och äggulor fluffigt. Rör ner smör, crème fraiche och mjölk. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över körsbären och grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 30–40 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Servera som den är eller med en klick löst vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(73)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Coop Extras jubileumstårta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(63)