För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Clafoutis med körsbär

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Clafoutis är en fransk efterrätt och lyxigare variant på ugnspannkaka, Denna har en fyllning av körsbär och är lite krämig i konsistensen. Perfekt som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g körsbär, tinade
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • florsocker, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa socker, ägg och äggulor fluffigt. Rör ner smör, crème fraiche och mjölk. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över körsbären och grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 30–40 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Servera som den är eller med en klick löst vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Hallonsemifreddo

(30)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(13)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Blåbärskaka med mandelspån

(8)

Enkel cheesecake

(59)

Mandelkaka med körsbär

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g körsbär, tinade
  • 50 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • florsocker, till servering

Clafoutis med körsbär

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Clafoutis är en fransk efterrätt och lyxigare variant på ugnspannkaka, Denna har en fyllning av körsbär och är lite krämig i konsistensen. Perfekt som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa socker, ägg och äggulor fluffigt. Rör ner smör, crème fraiche och mjölk. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
  2. Häll smeten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över körsbären och grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 30–40 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

Tips

Servera som den är eller med en klick löst vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(15)

Hallonsemifreddo

(30)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(13)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(16)

Blåbärskaka med mandelspån

(8)

Enkel cheesecake

(59)

Mandelkaka med körsbär

(5)