
Clafoutis med körsbär
Betyg (1-5):
Clafoutis är en fransk efterrätt och lyxigare variant på ugnspannkaka, Denna har en fyllning av körsbär och är lite krämig i konsistensen. Perfekt som dessert eller till fikat.
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g körsbär, tinade
- 50 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl mjölk
- 0.75 dl vetemjöl
- 0.75 dl mandelmjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- florsocker, till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa socker, ägg och äggulor fluffigt. Rör ner smör, crème fraiche och mjölk. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
- Häll smeten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över körsbären och grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 30–40 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.
Tips

Servera som den är eller med en klick löst vispad grädde.
Liknande recept
Clafoutis med körsbär
Betyg (1-5):
Clafoutis är en fransk efterrätt och lyxigare variant på ugnspannkaka, Denna har en fyllning av körsbär och är lite krämig i konsistensen. Perfekt som dessert eller till fikat.
Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Vispa socker, ägg och äggulor fluffigt. Rör ner smör, crème fraiche och mjölk. Tillsätt vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
- Häll smeten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över körsbären och grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 30–40 min. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.
Tips

Servera som den är eller med en klick löst vispad grädde.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!