Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Enkel superenergi får du i den är vitaminrika fruktsalladen.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
  • 1 ananas
  • 2 apelsiner
  • 2 grapefrukter
  • Kanelyoghurt:
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • Topping:
  • 2 msk honung
  • 1 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Skala ananas och skiva den på tvären så tunt det går. Du behöver inte ta hänsyn till den annars kärva roten, den är fullt ätbar i tunna skivor.
  2. Skala apelsiner och grapefrukt med vass kniv och skär ut hinnfria klyftor.

Kanelyoghurt

  1. Blanda alla ingredienser till kanelyoghurten. Rosta hasselnötterna i en torr het panna cirka 2 minuter och hacka dem grovt.

Topping

  1. Lägg upp frukterna på ett fat eller i portionsskålar. Toppa med honung och rostade hasselnötter. Servera med en klick kanelyoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 ananas
  • 2 apelsiner
  • 2 grapefrukter
  • Kanelyoghurt:
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • Topping:
  • 2 msk honung
  • 1 dl hasselnötter

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Enkel superenergi får du i den är vitaminrika fruktsalladen.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala ananas och skiva den på tvären så tunt det går. Du behöver inte ta hänsyn till den annars kärva roten, den är fullt ätbar i tunna skivor.
  2. Skala apelsiner och grapefrukt med vass kniv och skär ut hinnfria klyftor.

Kanelyoghurt

  1. Blanda alla ingredienser till kanelyoghurten. Rosta hasselnötterna i en torr het panna cirka 2 minuter och hacka dem grovt.

Topping

  1. Lägg upp frukterna på ett fat eller i portionsskålar. Toppa med honung och rostade hasselnötter. Servera med en klick kanelyoghurt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!