Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter
  • Tid 10 min

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

4.19 (26 betyg)

Enkel superenergi får du i den är vitaminrika fruktsalladen.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 ananas
  • 2 apelsiner
  • 2 grapefrukter
Kanelyoghurt:
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
Topping:
  • 2 msk honung
  • 1 dl hasselnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala ananas och skiva den på tvären så tunt det går. Du behöver inte ta hänsyn till den annars kärva roten, den är fullt ätbar i tunna skivor.

  2. 2

    Skala apelsiner och grapefrukt med vass kniv och skär ut hinnfria klyftor.

Kanelyoghurt

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till kanelyoghurten. Rosta hasselnötterna i en torr het panna cirka 2 minuter och hacka dem grovt.

Topping

  1. 1

    Lägg upp frukterna på ett fat eller i portionsskålar. Toppa med honung och rostade hasselnötter. Servera med en klick kanelyoghurt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar