Citrussallad med julig sockerlag

Citrussallad med julig sockerlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Att varva allt det söta med syrlig citrus är nästan ett måste på julen! Här får alla citrusfrukter plats i en simmig fruktsallad.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 satsumas
  • 4 apelsiner
  • 1 grapefrukt
  • Sockerlag:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Lägg vatten, socker, kanelstång, stjärnanis och fröna ur vaniljstången i en kastrull. Låt sjuda några min. Låt lagen kallna.
  2. Skär bort skalen från citrusfrukterna så allt det vita är borta. Skär loss klyftorna från hinnorna med en vass kniv. Låt frukterna marinera i lagen 1 tim.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegod! Mycket uppskatta på det söta julbordet (till ostkaka, glass, grädde m.m.).

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marsipanrosor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)
Citrussallad med julig sockerlag
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 satsumas
  • 4 apelsiner
  • 1 grapefrukt
  • Sockerlag:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver

Citrussallad med julig sockerlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Att varva allt det söta med syrlig citrus är nästan ett måste på julen! Här får alla citrusfrukter plats i en simmig fruktsallad.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg vatten, socker, kanelstång, stjärnanis och fröna ur vaniljstången i en kastrull. Låt sjuda några min. Låt lagen kallna.
  2. Skär bort skalen från citrusfrukterna så allt det vita är borta. Skär loss klyftorna från hinnorna med en vass kniv. Låt frukterna marinera i lagen 1 tim.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegod! Mycket uppskatta på det söta julbordet (till ostkaka, glass, grädde m.m.).

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marsipanrosor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Struvor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(15)