Citrussallad med julig sockerlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Att varva allt det söta med syrlig citrus är nästan ett måste på julen! Här får alla citrusfrukter plats i en simmig fruktsallad.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 satsumas
  • 4 apelsiner
  • 1 grapefrukt
  • Sockerlag:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Lägg vatten, socker, kanelstång, stjärnanis och fröna ur vaniljstången i en kastrull. Låt sjuda några min. Låt lagen kallna.
  2. Skär bort skalen från citrusfrukterna så allt det vita är borta. Skär loss klyftorna från hinnorna med en vass kniv. Låt frukterna marinera i lagen 1 tim.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegod! Mycket uppskatta på det söta julbordet (till ostkaka, glass, grädde m.m.).

Liknande recept

Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Bananasplit med jordgubbssås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelrosor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladpannacotta med lingon

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad frukt med honungssmör

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 satsumas
  • 4 apelsiner
  • 1 grapefrukt
  • Sockerlag:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver

Citrussallad med julig sockerlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Att varva allt det söta med syrlig citrus är nästan ett måste på julen! Här får alla citrusfrukter plats i en simmig fruktsallad.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg vatten, socker, kanelstång, stjärnanis och fröna ur vaniljstången i en kastrull. Låt sjuda några min. Låt lagen kallna.
  2. Skär bort skalen från citrusfrukterna så allt det vita är borta. Skär loss klyftorna från hinnorna med en vass kniv. Låt frukterna marinera i lagen 1 tim.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegod! Mycket uppskatta på det söta julbordet (till ostkaka, glass, grädde m.m.).

Liknande recept

Spara recept

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Bananasplit med jordgubbssås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Äppelrosor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladpannacotta med lingon

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillade persikor med pistaschnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad frukt med honungssmör

Betyg
Betyg
(3)