Citrussallad med julig sockerlag

Betyg (1-5):
3.26 (19 betyg)

Att varva allt det söta med syrlig citrus är nästan ett måste på julen! Här får alla citrusfrukter plats i en simmig fruktsallad.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 3 satsumas
  • 4 apelsiner
  • 1 grapefrukt
  • Sockerlag:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Lägg vatten, socker, kanelstång, stjärnanis och fröna ur vaniljstången i en kastrull. Låt sjuda några min. Låt lagen kallna.
  2. Skär bort skalen från citrusfrukterna så allt det vita är borta. Skär loss klyftorna från hinnorna med en vass kniv. Låt frukterna marinera i lagen 1 tim.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegod! Mycket uppskatta på det söta julbordet (till ostkaka, glass, grädde m.m.).

Liknande recept

Saffranskladdkaka

(28)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Frasvåfflor

(123)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 satsumas
  • 4 apelsiner
  • 1 grapefrukt
  • Sockerlag:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver

Citrussallad med julig sockerlag

Betyg (1-5):
3.26 (19 betyg)

Att varva allt det söta med syrlig citrus är nästan ett måste på julen! Här får alla citrusfrukter plats i en simmig fruktsallad.

Tillagningstid: 25 minuter + tid att marinera
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg vatten, socker, kanelstång, stjärnanis och fröna ur vaniljstången i en kastrull. Låt sjuda några min. Låt lagen kallna.
  2. Skär bort skalen från citrusfrukterna så allt det vita är borta. Skär loss klyftorna från hinnorna med en vass kniv. Låt frukterna marinera i lagen 1 tim.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Jättegod! Mycket uppskatta på det söta julbordet (till ostkaka, glass, grädde m.m.).

Liknande recept

Saffranskladdkaka

(28)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Frasvåfflor

(123)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies