Citronsill med rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Inlagd sill i vacker glasburk. Ge bort i present eller ha i kylen. Håller hela helgen.

Tillagningstid: 1 dygn 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 urvattnade sillfiléer, i bitar
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 msk grovt krossade korianderfrön
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad rödlök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 2 citroner, pressad saft + rivet skal och skivor

Gör så här

  1. Rör ut sockret i ättikspriten och vattnet tills det har löst sig. Lagen behöver inte kokas upp. Varva därefter koriander, lök, morot och citron med sillen i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn.
  2. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxceviche med äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pepparrotssill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 urvattnade sillfiléer, i bitar
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 msk grovt krossade korianderfrön
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad rödlök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 2 citroner, pressad saft + rivet skal och skivor

Citronsill med rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Inlagd sill i vacker glasburk. Ge bort i present eller ha i kylen. Håller hela helgen.

Tillagningstid: 1 dygn 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut sockret i ättikspriten och vattnet tills det har löst sig. Lagen behöver inte kokas upp. Varva därefter koriander, lök, morot och citron med sillen i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn.
  2. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fish tacos

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig sill med lime, chili och äpple

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxceviche med äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pepparrotssill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)