Citronsill med rödlök

Betyg (1-5):
2.5 (10 betyg)

Inlagd sill i vacker glasburk. Ge bort i present eller ha i kylen. Håller hela helgen.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 6 urvattnade sillfiléer, i bitar
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 msk grovt krossade korianderfrön
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad rödlök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 2 citroner, pressad saft + rivet skal och skivor

Gör så här

  1. Rör ut sockret i ättikspriten och vattnet tills det har löst sig. Lagen behöver inte kokas upp. Varva därefter koriander, lök, morot och citron med sillen i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn.
  2. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbakelse

(63)

Löjromssill med citron

(7)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Pepparrotssill

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Äpple- och pepparrotssill

(115)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(3)

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

(1)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 urvattnade sillfiléer, i bitar
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 msk grovt krossade korianderfrön
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad rödlök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 2 citroner, pressad saft + rivet skal och skivor

Citronsill med rödlök

Betyg (1-5):
2.5 (10 betyg)

Inlagd sill i vacker glasburk. Ge bort i present eller ha i kylen. Håller hela helgen.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut sockret i ättikspriten och vattnet tills det har löst sig. Lagen behöver inte kokas upp. Varva därefter koriander, lök, morot och citron med sillen i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn.
  2. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxbakelse

(63)

Löjromssill med citron

(7)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Pepparrotssill

(1)

Krämig citrongrässill

(1)

Äpple- och pepparrotssill

(115)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(3)

Gravad lax med sallad på fänkål, gurka, grönt äpple och dill

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies