För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronsill med rödlök

Betyg (1-5):
2.5 (10 betyg)

Inlagd sill i vacker glasburk. Ge bort i present eller ha i kylen. Håller hela helgen.

Tillagningstid: 1 dygn 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 urvattnade sillfiléer, i bitar
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 msk grovt krossade korianderfrön
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad rödlök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 2 citroner, pressad saft + rivet skal och skivor

Gör så här

  1. Rör ut sockret i ättikspriten och vattnet tills det har löst sig. Lagen behöver inte kokas upp. Varva därefter koriander, lök, morot och citron med sillen i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn.
  2. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Citronmarinerad matjes

(0)

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Laxceviche med äpple

(1)

Pepparrotssill

(2)

Lax- och gösceviche

(1)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(7)

Limeströmming

(0)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 6 urvattnade sillfiléer, i bitar
  • Ättikslag:
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • Smaksättning:
  • 1 msk grovt krossade korianderfrön
  • 1 skivad gul lök
  • 0.5 skivad rödlök
  • 0.5 skivad purjolök
  • 1 liten, skalad, skivad morot
  • 2 citroner, pressad saft + rivet skal och skivor

Citronsill med rödlök

Betyg (1-5):
2.5 (10 betyg)

Inlagd sill i vacker glasburk. Ge bort i present eller ha i kylen. Håller hela helgen.

Tillagningstid: 1 dygn 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut sockret i ättikspriten och vattnet tills det har löst sig. Lagen behöver inte kokas upp. Varva därefter koriander, lök, morot och citron med sillen i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn.
  2. Håller 10-14 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig citrongrässill

(1)

Citronmarinerad matjes

(0)

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Laxceviche med äpple

(1)

Pepparrotssill

(2)

Lax- och gösceviche

(1)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(7)

Limeströmming

(0)