För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Citronsill

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2.5 dl pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 fintärnad morot
  • 1 fintärnat äpple
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 2 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 2 dl finhackad dill

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i mindre bitar.
  2. Rör citronsaft och socker tills sockret smält. Lägg i alla grönsaker, lagerblad, peppar och sill.
  3. Låt dra i kylen minst 3 tim, gärna över natten. Strö dill över sillen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Westerberg född Winbladh

2015-12-09

Detta är supersillen till jul ! så fräsch och så god och så smidig att göra och väldigt svår att låta bli framåt småtimmarna ;)

Liknande recept

Krämig citron- och timjansill

(18)

Crostini med japansk laxtartar

(16)

Citronsill med rödlök

(10)

Kryddrullad lax med rättika och granatäpple

(7)

Melonsallad med kallrökt lax

(3)

Fish tacos deluxe

(43)

Grapefruktgravad lax

(2)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 2.5 dl pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 fintärnad morot
  • 1 fintärnat äpple
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 2 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 2 dl finhackad dill

Citronsill

Betyg (1-5):
2.73 (11 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i mindre bitar.
  2. Rör citronsaft och socker tills sockret smält. Lägg i alla grönsaker, lagerblad, peppar och sill.
  3. Låt dra i kylen minst 3 tim, gärna över natten. Strö dill över sillen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria Westerberg född Winbladh

2015-12-09

Detta är supersillen till jul ! så fräsch och så god och så smidig att göra och väldigt svår att låta bli framåt småtimmarna ;)

Liknande recept

Krämig citron- och timjansill

(18)

Crostini med japansk laxtartar

(16)

Citronsill med rödlök

(10)

Kryddrullad lax med rättika och granatäpple

(7)

Melonsallad med kallrökt lax

(3)

Fish tacos deluxe

(43)

Grapefruktgravad lax

(2)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

(3)