Citronkringlor

Citronkringlor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Goda småkakor täckta med socker, kardemumma eller vallmofrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
40 st
  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 6 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 0.5 dl socker, stött kardemumma eller vallmofrön

Gör så här

  1. Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt citronskal och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen ligga i kylen någon timme så blir den lättare att rulla.
  2. Sätt ugnen på 200°. Forma degen till en rulle. Dela den i så många bitar som receptet avser. Rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Forma dem till kringlor. Doppa dem i någon av garneringarna och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  3. Grädda kringlorna ljusbruna i mitten av ugnen, ca 8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yvonne pira

2012-04-15

vad goda

Citronkringlor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 6 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 0.5 dl socker, stött kardemumma eller vallmofrön

Citronkringlor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Goda småkakor täckta med socker, kardemumma eller vallmofrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
40 st

Gör så här

  1. Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt citronskal och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen ligga i kylen någon timme så blir den lättare att rulla.
  2. Sätt ugnen på 200°. Forma degen till en rulle. Dela den i så många bitar som receptet avser. Rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Forma dem till kringlor. Doppa dem i någon av garneringarna och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  3. Grädda kringlorna ljusbruna i mitten av ugnen, ca 8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yvonne pira

2012-04-15

vad goda