
Citronkringlor
Betyg (1-5):
Goda småkakor täckta med socker, kardemumma eller vallmofrön.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
40 st
- 75 g smör eller margarin
- 1.5 dl socker
- 2 ägg
- 1 citron, rivet skal
- 6 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- Garnering:
- 0.5 dl socker, stött kardemumma eller vallmofrön
Gör så här
- Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt citronskal och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen ligga i kylen någon timme så blir den lättare att rulla.
- Sätt ugnen på 200°. Forma degen till en rulle. Dela den i så många bitar som receptet avser. Rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Forma dem till kringlor. Doppa dem i någon av garneringarna och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
- Grädda kringlorna ljusbruna i mitten av ugnen, ca 8 minuter.
Citronkringlor
Betyg (1-5):
Goda småkakor täckta med socker, kardemumma eller vallmofrön.
Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
40 st
Gör så här
- Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt citronskal och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen ligga i kylen någon timme så blir den lättare att rulla.
- Sätt ugnen på 200°. Forma degen till en rulle. Dela den i så många bitar som receptet avser. Rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Forma dem till kringlor. Doppa dem i någon av garneringarna och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
- Grädda kringlorna ljusbruna i mitten av ugnen, ca 8 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
yvonne pira
2012-04-15
vad goda