Citronkringlor

Betyg (1-5):
2.75 (16 betyg)

Goda småkakor täckta med socker, kardemumma eller vallmofrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 6 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 0.5 dl socker, stött kardemumma eller vallmofrön

Gör så här

  1. Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt citronskal och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen ligga i kylen någon timme så blir den lättare att rulla.
  2. Forma degen till en rulle. Dela den i så många bitar som receptet avser. Rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Forma dem till kringlor. Doppa dem i någon av garneringarna och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  3. Grädda kringlorna ljusbruna i mitten av ugnen, ca 8 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yvonne pira

2012-04-15

vad goda

Liknande recept

Bubbligt iste med citron och mynta

(5)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

(10)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Varm glöggkryddad äppeldryck

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 6 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 0.5 dl socker, stött kardemumma eller vallmofrön

Citronkringlor

Betyg (1-5):
2.75 (16 betyg)

Goda småkakor täckta med socker, kardemumma eller vallmofrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt citronskal och mjölet blandat med bakpulver. Arbeta ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt degen ligga i kylen någon timme så blir den lättare att rulla.
  2. Forma degen till en rulle. Dela den i så många bitar som receptet avser. Rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Forma dem till kringlor. Doppa dem i någon av garneringarna och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper.
  3. Grädda kringlorna ljusbruna i mitten av ugnen, ca 8 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yvonne pira

2012-04-15

vad goda

Liknande recept

Bubbligt iste med citron och mynta

(5)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Sockerkaka med äpple, maräng och kardemumma

(10)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Varm glöggkryddad äppeldryck

(0)

Vattenmelonsoppa

(0)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies