Citronkräm med färska bär

Citronkräm med färska bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 2 ägg, små
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 250 g mascarpone
  • 1.5 dl färska eller frysta bär
  • 1 dl mandelbiskvier, krossade

Gör så här

  1. Dela äggen och spara äggvitan. Vispa äggula och socker vitt och pösigt. Blanda i citronsaft och -skal. Häll i mascarponeost och blanda väl. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i smeten. Varva citronkräm och bär i portionsglas. Toppa med mandelbiskvikross.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citronkräm med färska bär
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 ägg, små
  • 1 dl socker
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 250 g mascarpone
  • 1.5 dl färska eller frysta bär
  • 1 dl mandelbiskvier, krossade

Citronkräm med färska bär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Dela äggen och spara äggvitan. Vispa äggula och socker vitt och pösigt. Blanda i citronsaft och -skal. Häll i mascarponeost och blanda väl. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner dem i smeten. Varva citronkräm och bär i portionsglas. Toppa med mandelbiskvikross.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!