Citronkokt kyckling med smak av Grekland
  • Tid 20 min

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

3.39 (157 betyg)

Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 600 g delad kycklinglårfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl urkärnade oliver
Servering:
  • vitt lantbröd
  • 1 citron i klyftor
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Servering

Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann

    Njomnjomnjom. Supergod