Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(165)

Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • 1 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 600 g delad kycklinglårfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • vitt lantbröd
  • 1 citron i klyftor
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Servering

Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.

Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-08-31

Detta är en favorit i vår familj. Enkel att laga och relativt få ingredienser. Rekommenderar er att prova denna rätt.

Ann

2015-06-28

Njomnjomnjom. Supergod

Citronkokt kyckling med smak av Grekland
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl olivolja
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 dl grovt hackad färsk timjan
  • 600 g delad kycklinglårfilé
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 liter vatten
  • 2 dl urkärnade oliver
  • 0.5 tsk salt
  • Servering:
  • vitt lantbröd
  • 1 citron i klyftor
  • flingsalt

Citronkokt kyckling med smak av Grekland

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(165)

Kycklinggryta med härlig smak av lök, oliver, timjan och citron.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en gryta eller stor kastrull. Bryn lök, timjan, kyckling och citronsaft cirka 5 minuter, salta och peppra. Slå på vattnet och låt sjuda försiktigt 10 minuter. Lägg i oliverna.

Servering

Servera med vitt lantbröd, citronklyftor och flingsalt.

Tips

Häll bort lite soppspad, slå på 1 deciliter grädde och du har trollat fram en mild och len gryta, servera med bulgur.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-08-31

Detta är en favorit i vår familj. Enkel att laga och relativt få ingredienser. Rekommenderar er att prova denna rätt.

Ann

2015-06-28

Njomnjomnjom. Supergod