Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-sofie

2021-04-03

Superenkel att göra. Lagom kladdig, fräsch och härligt syrlig och citronig i smaken. Gott att "bröa" med kokosflingor ist för ströbröd. Och färska stora blåbär på toppen var också smaskigt!

Marie

2020-04-29

Den såg fin ut men jag tyckte faktiskt inte att den var särskilt god.

Liknande recept

Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelbakelser

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chokladkaka med rompäron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äpplen i ugnen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Betyg
Betyg
(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-sofie

2021-04-03

Superenkel att göra. Lagom kladdig, fräsch och härligt syrlig och citronig i smaken. Gott att "bröa" med kokosflingor ist för ströbröd. Och färska stora blåbär på toppen var också smaskigt!

Marie

2020-04-29

Den såg fin ut men jag tyckte faktiskt inte att den var särskilt god.

Liknande recept

Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelbakelser

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Chokladkaka med rompäron

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtårta med mandelmassa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Äpplen i ugnen

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Betyg
Betyg
(21)