Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-sofie

2021-04-03

Superenkel att göra. Lagom kladdig, fräsch och härligt syrlig och citronig i smaken. Gott att "bröa" med kokosflingor ist för ströbröd. Och färska stora blåbär på toppen var också smaskigt!

Marie

2020-04-29

Den såg fin ut men jag tyckte faktiskt inte att den var särskilt god.

Liknande recept

Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-sofie

2021-04-03

Superenkel att göra. Lagom kladdig, fräsch och härligt syrlig och citronig i smaken. Gott att "bröa" med kokosflingor ist för ströbröd. Och färska stora blåbär på toppen var också smaskigt!

Marie

2020-04-29

Den såg fin ut men jag tyckte faktiskt inte att den var särskilt god.

Liknande recept

Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Strudel med äpple och päron

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)