Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladtoppar

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(83)

Krämig rabarberpannkaka

(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
4 (18 betyg)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Chokladtoppar

(3)

Vattenmelonsoppa

(0)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(83)

Krämig rabarberpannkaka

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies