Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (47 betyg)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-04-29

Den såg fin ut men jag tyckte faktiskt inte att den var särskilt god.

Liknande recept

Spara recept

Bananpannkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Key lime pie med jordgubbar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.38 (47 betyg)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-04-29

Den såg fin ut men jag tyckte faktiskt inte att den var särskilt god.

Liknande recept

Spara recept

Bananpannkaka med blåbär

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Key lime pie med jordgubbar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)