Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (46 betyg)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-04-29

Den såg fin ut men jag tyckte faktiskt inte att den var särskilt god.

Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(113)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 citroner, finrivet skal och saft
  • Till servering
  • vit choklad
  • färska hallon
  • florsocker

Citronkladdkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (46 betyg)

En härlig kladdkaka med citronsmak.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret, mjöl, citronskal (endast det gula) och citronsaft och vispa till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Dekorera kakan med hyvlad vit choklad, bär och florsocker.

Tips

Servera gärna med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2020-04-29

Den såg fin ut men jag tyckte faktiskt inte att den var särskilt god.

Liknande recept

Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(113)