Citronkakor

Citronkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Dessa kakor är som klassiska hallongrottor, men fyllda med lemon curd istället för hallonsylt. Passar perfekt på barnkalaset eller fikastunden.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl lemon curd
  • Glasyr
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt i smörblandningen.
  2. Rör till en deg. Dela degen i 20 bitar. Rulla till bollar och lägg varje boll i en bakform.
  3. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en klick lemoncurd. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.
  4. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Ringla glasyren över kakorna när de svalnat och låt stelna.

Tips

En syrlig och fräsch variant på hallongrottor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)
Citronkakor
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl lemon curd
  • Glasyr
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Citronkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Dessa kakor är som klassiska hallongrottor, men fyllda med lemon curd istället för hallonsylt. Passar perfekt på barnkalaset eller fikastunden.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt i smörblandningen.
  2. Rör till en deg. Dela degen i 20 bitar. Rulla till bollar och lägg varje boll i en bakform.
  3. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en klick lemoncurd. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.
  4. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Ringla glasyren över kakorna när de svalnat och låt stelna.

Tips

En syrlig och fräsch variant på hallongrottor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Tant Harriets pepparkakor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kalkon- och färskosttoast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Citronmarmelad

Betyg
Betyg
(15)