Citronkakor

Citronkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Dessa kakor är som klassiska hallongrottor, men fyllda med lemon curd istället för hallonsylt. Passar perfekt på fikastunden.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 st
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl lemon curd
  • Glasyr
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt i smörblandningen.
  2. Rör till en deg. Dela degen i 20 bitar. Rulla till bollar och lägg varje boll i en bakform.
  3. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en klick lemoncurd. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.
  4. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Ringla glasyren över kakorna när de svalnat och låt stelna.

Tips

En syrlig och fräsch variant på hallongrottor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citronkakor
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 dl lemon curd
  • Glasyr
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Citronkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Dessa kakor är som klassiska hallongrottor, men fyllda med lemon curd istället för hallonsylt. Passar perfekt på fikastunden.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
20 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt i smörblandningen.
  2. Rör till en deg. Dela degen i 20 bitar. Rulla till bollar och lägg varje boll i en bakform.
  3. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en klick lemoncurd. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.
  4. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Ringla glasyren över kakorna när de svalnat och låt stelna.

Tips

En syrlig och fräsch variant på hallongrottor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!