Citronbräserad gösfilé med rostade tomater

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Fiskfilé med färska örter och vitlök utgör tillsammans med potatis och fänkål kokad i buljong en härlig kombination.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 4 tomater, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk färska örter, t ex basilika, rosmarin, timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 600 g skalade potatisar i stora bitar
  • 1 fänkål, i klyftor
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl utspädd grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 600 g gösfilé

Gör så här

  1. Lägg tomaterna på en plåt, ringla lite olivolja över. Strö över salt, peppar, socker, örter och vitlök. Rosta i ugn cirka 1,5 timme.
  2. Fräs potatis, fänkål och vitlök i olivolja. Tillsätt buljong, vin, citronskal och citronsaft. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, cirka 15 minuter. Lägg ner gösen i buljongen. Lägg på lock och dra åt sidan. Låt stå cirka 4 minuter. Servera gösen med rostade tomater, potatis och fänkål.

Servering

Toppa gärna med lite basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Lax- och spenatpaj

(90)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(4)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 tomater, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk färska örter, t ex basilika, rosmarin, timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 600 g skalade potatisar i stora bitar
  • 1 fänkål, i klyftor
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl utspädd grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 600 g gösfilé

Citronbräserad gösfilé med rostade tomater

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Fiskfilé med färska örter och vitlök utgör tillsammans med potatis och fänkål kokad i buljong en härlig kombination.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg tomaterna på en plåt, ringla lite olivolja över. Strö över salt, peppar, socker, örter och vitlök. Rosta i ugn cirka 1,5 timme.
  2. Fräs potatis, fänkål och vitlök i olivolja. Tillsätt buljong, vin, citronskal och citronsaft. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, cirka 15 minuter. Lägg ner gösen i buljongen. Lägg på lock och dra åt sidan. Låt stå cirka 4 minuter. Servera gösen med rostade tomater, potatis och fänkål.

Servering

Toppa gärna med lite basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Lax- och spenatpaj

(90)

Sallad med asiatisk tonfiskröra

(5)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(4)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies