Citronbräserad gösfilé med rostade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Fiskfilé med färska örter och vitlök utgör tillsammans med potatis och fänkål kokad i buljong en härlig kombination.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 tomater, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk färska örter, t ex basilika, rosmarin, timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 600 g skalade potatisar i stora bitar
  • 1 fänkål, i klyftor
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl utspädd grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 600 g gösfilé

Gör så här

  1. Lägg tomaterna på en plåt, ringla lite olivolja över. Strö över salt, peppar, socker, örter och vitlök. Rosta i ugn cirka 1,5 timme.
  2. Fräs potatis, fänkål och vitlök i olivolja. Tillsätt buljong, vin, citronskal och citronsaft. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, cirka 15 minuter. Lägg ner gösen i buljongen. Lägg på lock och dra åt sidan. Låt stå cirka 4 minuter. Servera gösen med rostade tomater, potatis och fänkål.

Servering

Toppa gärna med lite basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven Håkan

2020-03-07

Så såg inte mina tomater ut som på bilden efter 1,5 timmar i ugnen1

Liknande recept

Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(14)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 tomater, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk socker
  • 2 msk färska örter, t ex basilika, rosmarin, timjan
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 600 g skalade potatisar i stora bitar
  • 1 fänkål, i klyftor
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl utspädd grönsaksbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 600 g gösfilé

Citronbräserad gösfilé med rostade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Fiskfilé med färska örter och vitlök utgör tillsammans med potatis och fänkål kokad i buljong en härlig kombination.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg tomaterna på en plåt, ringla lite olivolja över. Strö över salt, peppar, socker, örter och vitlök. Rosta i ugn cirka 1,5 timme.
  2. Fräs potatis, fänkål och vitlök i olivolja. Tillsätt buljong, vin, citronskal och citronsaft. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, cirka 15 minuter. Lägg ner gösen i buljongen. Lägg på lock och dra åt sidan. Låt stå cirka 4 minuter. Servera gösen med rostade tomater, potatis och fänkål.

Servering

Toppa gärna med lite basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven Håkan

2020-03-07

Så såg inte mina tomater ut som på bilden efter 1,5 timmar i ugnen1

Liknande recept

Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(14)