Citron- och vallmosockerkaka

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Tänk er en härligt saftig kaka med smak av citron, mandel och vallmo! Servera den med färska bär och vispad grädde i bersån eller på picknicken i sommar!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 msk finrivet citronskal (endast det gula)
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk vallmofrö
  • 2 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g färska bär

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser tillsammans med 2 msk vallmofrön i en skål och rör sedan ner i smeten.
  2. Smöra och strö 2 msk vallmofrön i en kakform, ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 35–40 min. Servera med vispad grädde och bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2017-07-06

Är allergisk mot blått vallmofrö, vilket jag antar är det ni använder. vågar inte pröva med ljust vallmofrö i sådan mängd. Vad kan jag ta i stället? Har varit allergisk även mot hasselnötter och är försiktig med att äta sådana, även om de ej är råa.

Ewa

2017-07-05

Glutenfritt då byter jag bara vetemjöl med glutenfritt mjöl.

Birgitta

2017-07-04

Ett anternativ till vetemjöl för att få kakan glutenfri hade inte varit så dumt.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 msk finrivet citronskal (endast det gula)
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk vallmofrö
  • 2 tsk bakpulver
  • Till servering:
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g färska bär

Citron- och vallmosockerkaka

Betyg (1-5):
3.3 (10 betyg)

Tänk er en härligt saftig kaka med smak av citron, mandel och vallmo! Servera den med färska bär och vispad grädde i bersån eller på picknicken i sommar!

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ägg, citronskal och citronsaft och vispa lite till. Blanda ihop alla torra ingredienser tillsammans med 2 msk vallmofrön i en skål och rör sedan ner i smeten.
  2. Smöra och strö 2 msk vallmofrön i en kakform, ca 1 ½ liter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 35–40 min. Servera med vispad grädde och bär.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2017-07-06

Är allergisk mot blått vallmofrö, vilket jag antar är det ni använder. vågar inte pröva med ljust vallmofrö i sådan mängd. Vad kan jag ta i stället? Har varit allergisk även mot hasselnötter och är försiktig med att äta sådana, även om de ej är råa.

Ewa

2017-07-05

Glutenfritt då byter jag bara vetemjöl med glutenfritt mjöl.

Birgitta

2017-07-04

Ett anternativ till vetemjöl för att få kakan glutenfri hade inte varit så dumt.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Kladdkaka grundrecept - Coop

(778)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies