Chutneykyckling

Chutneykyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

En saftig sötstark kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. En lättlagad och välsmakande veckomiddag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 citron, pressad saft
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk curry
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl varmt, torrt vitt vin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tag eventuellt bort skinnet på kycklingklubborna eller skär några snitt i köttet så att det bättre kan dra åt sig av chutneyblandningen. Lägg kycklingen i en smord ugnsform och häll över hälften av citronsaften.
  2. Blanda smör, curry, senap och resten av citronsaften. Tillsätt chutney, salt och peppar. Täck kycklingdelarna så noga som möjligt med blandningen. Låt stå i ugnen 15 minuter.
  3. Häll det varma vinet i ugnsformen. Låt kycklingen stå ytterligare 30 minuter i ugnen, ös med skyn då och då.

Servering

Servera med rött ris, citronklyftor och grönsaker, dekorera med klippt bladpersilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Staffan

2012-01-07

Bra , enklet och snabblagat. Vi körde färsk kycklinfilé istf låren. Gott särskilt om man serverar med t ex varm majs och extra chutney på burk. Blir saftigt trots att man inte tillsätter så mikt vätska, dvs man behöver ingen extra sås till.

Chutneykyckling
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 citron, pressad saft
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk curry
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk mango chutney
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl varmt, torrt vitt vin

Chutneykyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

En saftig sötstark kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. En lättlagad och välsmakande veckomiddag.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tag eventuellt bort skinnet på kycklingklubborna eller skär några snitt i köttet så att det bättre kan dra åt sig av chutneyblandningen. Lägg kycklingen i en smord ugnsform och häll över hälften av citronsaften.
  2. Blanda smör, curry, senap och resten av citronsaften. Tillsätt chutney, salt och peppar. Täck kycklingdelarna så noga som möjligt med blandningen. Låt stå i ugnen 15 minuter.
  3. Häll det varma vinet i ugnsformen. Låt kycklingen stå ytterligare 30 minuter i ugnen, ös med skyn då och då.

Servering

Servera med rött ris, citronklyftor och grönsaker, dekorera med klippt bladpersilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Staffan

2012-01-07

Bra , enklet och snabblagat. Vi körde färsk kycklinfilé istf låren. Gott särskilt om man serverar med t ex varm majs och extra chutney på burk. Blir saftigt trots att man inte tillsätter så mikt vätska, dvs man behöver ingen extra sås till.