Chutneyglaserade kotletter med gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (14 betyg)

Prova en grön, fräsch salsa till kotletterna istället för den vanliga varma såsen/skyn.

Tillagningstid: 15 minuter + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 msk stött rosépeppar
  • Gurksalsa:
  • 1 skalad och hackad gurka
  • 2 urkärnade och hackade avokador
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk olja, ev
  • peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Pensla kotletterna med chutney på båda sidor, salta och peppra. Låt gärna kotletterna dra minst 20 minuter.
  2. Grilla kotletterna på utegrillen eller stek dem i en stek- eller grillpanna, 3-4 minuter på varje sida på medelstark värme.
  3. Gurksalsa: Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2013-01-25

Mycket gott

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 msk stött rosépeppar
  • Gurksalsa:
  • 1 skalad och hackad gurka
  • 2 urkärnade och hackade avokador
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk olja, ev
  • peppar
  • 0.5 tsk salt

Chutneyglaserade kotletter med gurksalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (14 betyg)

Prova en grön, fräsch salsa till kotletterna istället för den vanliga varma såsen/skyn.

Tillagningstid: 15 minuter + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla kotletterna med chutney på båda sidor, salta och peppra. Låt gärna kotletterna dra minst 20 minuter.
  2. Grilla kotletterna på utegrillen eller stek dem i en stek- eller grillpanna, 3-4 minuter på varje sida på medelstark värme.
  3. Gurksalsa: Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2013-01-25

Mycket gott

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(7)