Chutneyglaserade kotletter med gurksalsa

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Prova en grön, fräsch salsa till kotletterna istället för den vanliga varma såsen/skyn.

Tillagningstid: 15 minuter + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 msk stött rosépeppar
  • Gurksalsa:
  • 1 skalad och hackad gurka
  • 2 urkärnade och hackade avokador
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk olja, ev
  • peppar

Gör så här

  1. Pensla kotletterna med chutney på båda sidor, salta och peppra. Låt gärna kotletterna dra minst 20 minuter.
  2. Grilla kotletterna på utegrillen eller stek dem i en stek- eller grillpanna, 3-4 minuter på varje sida på medelstark värme.
  3. Gurksalsa: Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2013-01-25

Mycket gott

Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 msk stött rosépeppar
  • Gurksalsa:
  • 1 skalad och hackad gurka
  • 2 urkärnade och hackade avokador
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk olja, ev
  • peppar

Chutneyglaserade kotletter med gurksalsa

Betyg (1-5):
3.07 (14 betyg)

Prova en grön, fräsch salsa till kotletterna istället för den vanliga varma såsen/skyn.

Tillagningstid: 15 minuter + tid att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla kotletterna med chutney på båda sidor, salta och peppra. Låt gärna kotletterna dra minst 20 minuter.
  2. Grilla kotletterna på utegrillen eller stek dem i en stek- eller grillpanna, 3-4 minuter på varje sida på medelstark värme.
  3. Gurksalsa: Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ida

2013-01-25

Mycket gott

Liknande recept

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies