Chokladtryffel med nöt

Chokladtryffel med nöt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Len chokladtryffel med en gömd hasselnöt i mtten smakar ljuvligt som efterrätt efter julbordet. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 10 min + tid att stelna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 hasselnötter (utan hårt skal)
  • 250 g mörk choklad, eller ljus choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna på medelvärme i stekpanna tills det tunna innerskalet börjar spricka. Skaka pannan så de inte blir brända. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid loss de lösa skalbitarna.
  2. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och smör. Rör om tills allt smält.
  3. Häll chokladen i en form täckt med bakplåtspapper och låt svalna i kylen ca 2 timmar. Dela chokladmassan i 20 bitar. Tryck in en nöt i mitten av varje bit och forma till kulor. Lägg dem på bakplåtspapper och pudra över kakao.
  4. Låt stå i kylen tills de stelnat. Lägg ev tryfflarna i små pappersformar, förvara i burk med lock i kylen till servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Moussetårta tricolor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Nötpavlova med chokladmousse och bär

Betyg
Betyg
(7)
Chokladtryffel med nöt
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 20 hasselnötter (utan hårt skal)
  • 250 g mörk choklad, eller ljus choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk kakao

Chokladtryffel med nöt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Len chokladtryffel med en gömd hasselnöt i mtten smakar ljuvligt som efterrätt efter julbordet. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 10 min + tid att stelna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna på medelvärme i stekpanna tills det tunna innerskalet börjar spricka. Skaka pannan så de inte blir brända. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid loss de lösa skalbitarna.
  2. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och smör. Rör om tills allt smält.
  3. Häll chokladen i en form täckt med bakplåtspapper och låt svalna i kylen ca 2 timmar. Dela chokladmassan i 20 bitar. Tryck in en nöt i mitten av varje bit och forma till kulor. Lägg dem på bakplåtspapper och pudra över kakao.
  4. Låt stå i kylen tills de stelnat. Lägg ev tryfflarna i små pappersformar, förvara i burk med lock i kylen till servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Moussetårta tricolor

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Snabba browniebitar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Cornflakeskakor med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Glutenfri chokladtårta med jordgubbar

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Nötpavlova med chokladmousse och bär

Betyg
Betyg
(7)