Chokladtryffel med ädelostfyllning

Chokladtryffel med ädelostfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ädelost och choklad kan låta som en djärv kombination, men faktum är att tillsammans blir de oslagbara.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
25 st
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 0.5 dl florsocker
  • Vaniljsmak:
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kaffesmak:
  • 2 tsk snabbkaffe och konjak eller whiskey
  • Konjaksmak:
  • 1 msk konjak eller whisky
  • Fyllning:
  • 100 g ädelost
  • Garnering:
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar.
  2. Rulla små kulor av osten.
  3. Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund.
  4. Rulla kulorna i kakao. Lägg dem eventuellt i pappersformar. Låt stelna i kylen. Förvara dem svalt i burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladtryffel med ädelostfyllning
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 0.5 dl florsocker
  • Vaniljsmak:
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kaffesmak:
  • 2 tsk snabbkaffe och konjak eller whiskey
  • Konjaksmak:
  • 1 msk konjak eller whisky
  • Fyllning:
  • 100 g ädelost
  • Garnering:
  • 2 msk kakao

Chokladtryffel med ädelostfyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Ädelost och choklad kan låta som en djärv kombination, men faktum är att tillsammans blir de oslagbara.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
25 st

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg den i grädden att mjukna. Rör om och tag kastrullen från värmen. Blanda ner florsocker och smaksättning. Låt stå i kylskåp minst ett par timmar så att smeten kallnar och stelnar.
  2. Rulla små kulor av osten.
  3. Forma kulor av ca 1 msk smet. Gör ett litet hål och peta in ostbollen. Täpp igen hålet med smet och rulla tryffeln rund.
  4. Rulla kulorna i kakao. Lägg dem eventuellt i pappersformar. Låt stelna i kylen. Förvara dem svalt i burk med lock.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!