Chokladtårta med nutellafyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ljuvlig chokladtårta med browniebotten och nutellafyllning.

Tillagningstid: 1 tim + ca 2 tim i kylen
Ugnstemperatur:150º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Browniebotten
  • 1 dl ströbröd + smör till formen
  • 300 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 4.5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pulverkaffe
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 6 ägg
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • 400 g Nutella
  • 3 dl vispgrädde
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g hackad choklad
  • 50 g rostade hasselnötter

Gör så här

  1. Smörj och bröa en djup ugnsplåt 35 x 40 cm. Smält smör och socker i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll smörblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten på plåten. Grädda 20 min på 150°. Låt svalna.
  3. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull i 2 msk av grädden.
  4. Vispa nutella, resten av grädden och de smälta gelatinbladen till en mousse med elvisp. Ställ kallt 2 timmar.
  5. Värm grädden och tillsätt chok­laden. Rör tills chokladen smält. Låt svalna något så den inte rinner av tårtan direkt.
  6. Stansa eller skär ut 3 cirklar, ca 18 cm i diameter, ur browniebottnen.
  7. Fördela fyllningen mellan bottnarna. Ringla glasyren ovanpå och strö över hassel­nötter. Ställ kallt fram till servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Browniebotten i långpanna

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka deluxe

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • Browniebotten
  • 1 dl ströbröd + smör till formen
  • 300 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 4.5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pulverkaffe
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 6 ägg
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • 400 g Nutella
  • 3 dl vispgrädde
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g hackad choklad
  • 50 g rostade hasselnötter

Chokladtårta med nutellafyllning

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ljuvlig chokladtårta med browniebotten och nutellafyllning.

Tillagningstid: 1 tim + ca 2 tim i kylen
Ugnstemperatur:150º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en djup ugnsplåt 35 x 40 cm. Smält smör och socker i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll smörblandningen i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet. Häll smeten på plåten. Grädda 20 min på 150°. Låt svalna.
  3. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull i 2 msk av grädden.
  4. Vispa nutella, resten av grädden och de smälta gelatinbladen till en mousse med elvisp. Ställ kallt 2 timmar.
  5. Värm grädden och tillsätt chok­laden. Rör tills chokladen smält. Låt svalna något så den inte rinner av tårtan direkt.
  6. Stansa eller skär ut 3 cirklar, ca 18 cm i diameter, ur browniebottnen.
  7. Fördela fyllningen mellan bottnarna. Ringla glasyren ovanpå och strö över hassel­nötter. Ställ kallt fram till servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Browniebotten i långpanna

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka deluxe

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)