Chokladtårta med nutella

Chokladtårta med nutella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Härlig chokladtårta med apelsin och Nutella. Enkel att baka och ännu enklare att äta!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200-150º
16 portioner
  • Botten:
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 275 g Nutella, hasselnöts- och chokladkräm
  • 175 g mörk choklad, i bitar
  • 3 dl grädde
  • 4.5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Garnering:
  • 4 färska fikon, i klyftor

Gör så här

  1. Blanda smör, socker och apelsinskal med en elvisp eller i en matberedare. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en smidig och fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till en cirka 0,5 centimeter tjock rundel.
  2. Lägg degen i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter, tryck upp den på kanterna ordentligt och låt formen vila i kylskåpet medan du gör fyllningen. Blanda hasselnöts- och chokladkrämen med två tredjedelar av chokladen.
  3. Värm grädde och mjölk och häll i chokladblandningen. Vispa tills krämen och chokladen har löst sig. Tillsätt äggen ett i taget under konstant vispning. Klä insidan av formens kant med en remsa ugnsfolie som håller degen på plats.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut formen. Sänk sedan värmen till 150 grader. Låt pajformen svalna en stund. Smält under tiden resterade choklad, pensla insidan av pajformen med chokladen. Ställ pajen kallt att svalna helt.
  5. Häll chokladfyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 minuter. Pajen skall då vara krämig i konsistensen, men ej rinnande. Låt pajen svalna och stelna i kylen. Hit kan förberedas dagen innan. Pajen förvaras i formen, täckt med plastfolie, i kylskåp. Garnera med fikonen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladtårta med nutella
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Botten:
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 275 g Nutella, hasselnöts- och chokladkräm
  • 175 g mörk choklad, i bitar
  • 3 dl grädde
  • 4.5 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Garnering:
  • 4 färska fikon, i klyftor

Chokladtårta med nutella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(49)

Härlig chokladtårta med apelsin och Nutella. Enkel att baka och ännu enklare att äta!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200-150º
16 portioner

Gör så här

  1. Blanda smör, socker och apelsinskal med en elvisp eller i en matberedare. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda till en smidig och fast deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, till en cirka 0,5 centimeter tjock rundel.
  2. Lägg degen i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter, tryck upp den på kanterna ordentligt och låt formen vila i kylskåpet medan du gör fyllningen. Blanda hasselnöts- och chokladkrämen med två tredjedelar av chokladen.
  3. Värm grädde och mjölk och häll i chokladblandningen. Vispa tills krämen och chokladen har löst sig. Tillsätt äggen ett i taget under konstant vispning. Klä insidan av formens kant med en remsa ugnsfolie som håller degen på plats.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut formen. Sänk sedan värmen till 150 grader. Låt pajformen svalna en stund. Smält under tiden resterade choklad, pensla insidan av pajformen med chokladen. Ställ pajen kallt att svalna helt.
  5. Häll chokladfyllningen i pajskalet och grädda i 40-45 minuter. Pajen skall då vara krämig i konsistensen, men ej rinnande. Låt pajen svalna och stelna i kylen. Hit kan förberedas dagen innan. Pajen förvaras i formen, täckt med plastfolie, i kylskåp. Garnera med fikonen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!