Chokladtårta med glasyr

Chokladtårta med glasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Chokladtårta till födelsedagen! Vårt recept ger en saftig chokladtårta med ljuvligt god glasyr på mörk choklad. Vi bakar den för att fira att Änglamark fyller 30 år - och alla ingredienser finns i Änglamarks sortiment!

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn och tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g Änglamark smör
  • 360 g Änglamark bakchoklad
  • 6 Änglamark ägg
  • 5 dl Änglamark strösocker
  • 2.5 dl Änglamark vetemjöl
  • 1.5 dl Änglamark kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl Änglamark crème fraiche
  • Topping
  • 100 g Änglamark smör
  • 200 g Änglamark chokladknappar, mörka eller mörk choklad 70%
  • 1 tsk Änglamark frystorkat kaffepulver, eller snabbkaffe
  • 2 dl Änglamark crème fraiche
  • 0.5 dl Änglamark kokoschips
  • Aprikosgrädde
  • 3 dl Änglamark vispgrädde
  • 1 dl Änglamark aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Pudra över kakao så hela formen blir täckt.
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen, rör tills den smält.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggvispet.
  4. Tillsätt chokladsmeten och rör ner crème fraichen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 55 min, känn med en sticka. Kakan ska inte vara torr i mitten men inte heller för kladdig.
  5. Täck ev kakan mot slutet om den får mycket färg. Låt svalna helt i rumstemperatur, 4–5 timmar.
  6. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner chokladknappar eller mörk choklad och kaffepulver. Låt svalna ca 10 min. Rör ner crème fraichen.
  7. Täck kakan med glasyren och ta bort kanten från formen. Toppa med kokoschips och låtstå minst 20 min före servering.
  8. Vispa grädden och blanda med marmeladen. Servera tårtan med aprikosgrädden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-16

Hej Anni, det går jättebra att frysa in om det blir över av tårtan. I kylen håller den ca 5 dagar. Vad roligt att du gillade den, det gör vi också! /Elsa, webbredaktör

anni

2021-11-14

Mycket god och mäktig! Undrar om det som är över kan frysas in!? Samt hur länge den håller i kylen?

Gerda

2021-11-09

Detta är den godaste kladdiga chokladkaka jag nånsin ätit!!

Birgitta

2021-10-31

Våldsamt god! Men inget en kan äta varje dag!

Liknande recept

Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chocolate chip cookies

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladsockerkaka

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Chokladtårta med glasyr
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 150 g Änglamark smör
  • 360 g Änglamark bakchoklad
  • 6 Änglamark ägg
  • 5 dl Änglamark strösocker
  • 2.5 dl Änglamark vetemjöl
  • 1.5 dl Änglamark kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl Änglamark crème fraiche
  • Topping
  • 100 g Änglamark smör
  • 200 g Änglamark chokladknappar, mörka eller mörk choklad 70%
  • 1 tsk Änglamark frystorkat kaffepulver, eller snabbkaffe
  • 2 dl Änglamark crème fraiche
  • 0.5 dl Änglamark kokoschips
  • Aprikosgrädde
  • 3 dl Änglamark vispgrädde
  • 1 dl Änglamark aprikosmarmelad

Chokladtårta med glasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Chokladtårta till födelsedagen! Vårt recept ger en saftig chokladtårta med ljuvligt god glasyr på mörk choklad. Vi bakar den för att fira att Änglamark fyller 30 år - och alla ingredienser finns i Änglamarks sortiment!

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn och tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Pudra över kakao så hela formen blir täckt.
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen, rör tills den smält.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggvispet.
  4. Tillsätt chokladsmeten och rör ner crème fraichen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 55 min, känn med en sticka. Kakan ska inte vara torr i mitten men inte heller för kladdig.
  5. Täck ev kakan mot slutet om den får mycket färg. Låt svalna helt i rumstemperatur, 4–5 timmar.
  6. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner chokladknappar eller mörk choklad och kaffepulver. Låt svalna ca 10 min. Rör ner crème fraichen.
  7. Täck kakan med glasyren och ta bort kanten från formen. Toppa med kokoschips och låtstå minst 20 min före servering.
  8. Vispa grädden och blanda med marmeladen. Servera tårtan med aprikosgrädden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-16

Hej Anni, det går jättebra att frysa in om det blir över av tårtan. I kylen håller den ca 5 dagar. Vad roligt att du gillade den, det gör vi också! /Elsa, webbredaktör

anni

2021-11-14

Mycket god och mäktig! Undrar om det som är över kan frysas in!? Samt hur länge den håller i kylen?

Gerda

2021-11-09

Detta är den godaste kladdiga chokladkaka jag nånsin ätit!!

Birgitta

2021-10-31

Våldsamt god! Men inget en kan äta varje dag!

Liknande recept

Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chocolate chip cookies

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladsockerkaka

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)