Chokladparfait med apelsin

Chokladparfait med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Hemgjord parfait känns alltid lyxigt, och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra! Låt apelsinkrokant stå för smaksättningen i denna gräddiga glass och servera med färsk apelsin, maränger och chokladsås.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner
  • 200 g apelsinkrokantchoklad
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 2 apelsin, i bitar eller filéer
  • maränger
  • chokladsås

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
  2. Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
  3. Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.

Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladparfait med apelsin
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g apelsinkrokantchoklad
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • 2 apelsin, i bitar eller filéer
  • maränger
  • chokladsås

Chokladparfait med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Hemgjord parfait känns alltid lyxigt, och det är ju inte fel när den går blixtsnabbt att göra! Låt apelsinkrokant stå för smaksättningen i denna gräddiga glass och servera med färsk apelsin, maränger och chokladsås.

Tillagningstid: 25 min + 4 tim i frysen
6 portioner

Gör så här

  1. Smält chokladen försiktigt i ett vattenbad eller i mikro. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig.
  2. Ringla ner chokladen i grädden under omrörning. Vänd sedan ner äggvitan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll upp i en plastlåda eller brödform klädd med plastfolie. Frys minst 4 tim.
  3. Låt parfaiten stå framme 5 min före servering. Stjälp upp på ett serveringsfat och garnera med apelsin, krossade maränger och chokladsås.

Tips

Går att förbereda långt i förväg och förvara i frysen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!