Chokladmoussetrifle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Servera en dessert med olika lager av härligheter toppat med säsongens bär!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker, eller strösocker
  • 3 msk espresso, eller starkt bryggkaffe
  • 2 ägg, endast gulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl kakao
  • Fyllning:
  • 1 dl sauternesvin
  • 10 mandelskorpor, cantuccinis
  • Garnering:
  • 100 g hallon
  • 100 g jordgubbar, i klyftor
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål över kokande vattenbad. Lyft skålen från värmen. Tillsätt socker, espresso och äggulor och rör kraftigt. Låt krämen svalna.
  2. Vispa grädden och blanda den med chokladkrämen. Häll upp hälften av moussen i en vid glasskål. Pudra hälften av kakaon över moussen.
  3. Doppa mandelskorporna i sauternes-vinet och fördela dem ovanpå kakaon. Bred resten av chokladmoussen ovanpå. Avsluta med att pudra ett lager kakao överst. Låt stå i kylen cirka en halvtimme före servering.
  4. Garnera med hallon och jordgubbar, pudra florsocker över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smulpaj med havregryn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Blåbärspaj

Betyg
Betyg
(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker, eller strösocker
  • 3 msk espresso, eller starkt bryggkaffe
  • 2 ägg, endast gulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl kakao
  • Fyllning:
  • 1 dl sauternesvin
  • 10 mandelskorpor, cantuccinis
  • Garnering:
  • 100 g hallon
  • 100 g jordgubbar, i klyftor
  • 2 msk florsocker

Chokladmoussetrifle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Servera en dessert med olika lager av härligheter toppat med säsongens bär!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål över kokande vattenbad. Lyft skålen från värmen. Tillsätt socker, espresso och äggulor och rör kraftigt. Låt krämen svalna.
  2. Vispa grädden och blanda den med chokladkrämen. Häll upp hälften av moussen i en vid glasskål. Pudra hälften av kakaon över moussen.
  3. Doppa mandelskorporna i sauternes-vinet och fördela dem ovanpå kakaon. Bred resten av chokladmoussen ovanpå. Avsluta med att pudra ett lager kakao överst. Låt stå i kylen cirka en halvtimme före servering.
  4. Garnera med hallon och jordgubbar, pudra florsocker över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smulpaj med havregryn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Dalkullans smultronkorg

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Muffins med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Blåbärspaj

Betyg
Betyg
(9)