Chokladmoussetrifle

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Servera en dessert med olika lager av härligheter toppat med säsongens bär!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker, eller strösocker
  • 3 msk espresso, eller starkt bryggkaffe
  • 2 ägg, endast gulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl kakao
  • Fyllning:
  • 1 dl sauternesvin
  • 10 mandelskorpor, cantuccinis
  • Garnering:
  • 100 g hallon
  • 100 g jordgubbar, i klyftor
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål över kokande vattenbad. Lyft skålen från värmen. Tillsätt socker, espresso och äggulor och rör kraftigt. Låt krämen svalna.
  2. Vispa grädden och blanda den med chokladkrämen. Häll upp hälften av moussen i en vid glasskål. Pudra hälften av kakaon över moussen.
  3. Doppa mandelskorporna i sauternes-vinet och fördela dem ovanpå kakaon. Bred resten av chokladmoussen ovanpå. Avsluta med att pudra ett lager kakao överst. Låt stå i kylen cirka en halvtimme före servering.
  4. Garnera med hallon och jordgubbar, pudra florsocker över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladkladdkaka

(180)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Cheesecakesviss

(5)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Blåbär med mandelmassa och vit choklad

(12)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Blåbärspaj

(6)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g mörk choklad
  • 1 dl florsocker, eller strösocker
  • 3 msk espresso, eller starkt bryggkaffe
  • 2 ägg, endast gulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl kakao
  • Fyllning:
  • 1 dl sauternesvin
  • 10 mandelskorpor, cantuccinis
  • Garnering:
  • 100 g hallon
  • 100 g jordgubbar, i klyftor
  • 2 msk florsocker

Chokladmoussetrifle

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Servera en dessert med olika lager av härligheter toppat med säsongens bär!

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål över kokande vattenbad. Lyft skålen från värmen. Tillsätt socker, espresso och äggulor och rör kraftigt. Låt krämen svalna.
  2. Vispa grädden och blanda den med chokladkrämen. Häll upp hälften av moussen i en vid glasskål. Pudra hälften av kakaon över moussen.
  3. Doppa mandelskorporna i sauternes-vinet och fördela dem ovanpå kakaon. Bred resten av chokladmoussen ovanpå. Avsluta med att pudra ett lager kakao överst. Låt stå i kylen cirka en halvtimme före servering.
  4. Garnera med hallon och jordgubbar, pudra florsocker över.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladkladdkaka

(180)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Cheesecakesviss

(5)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Blåbär med mandelmassa och vit choklad

(12)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Blåbärspaj

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies