Chokladmaränger

Betyg (1-5):
3.59 (158 betyg)

Mörk choklad bryter fint av den söta marängen.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
Svårighetsgrad:Medel
9 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 st
  • 100 g mörk choklad
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.
  2. Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.
  3. Grädda 1 timme och 30 minuter. Låt dem sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2016-01-04

Bra recept, vackert resultat! Tacksam för tipset om Varmluftsugn 150 grader i 45 minuter ☺

Eve

2015-08-07

Jättebra recept! Har gjort succé varje gång jag bjudit någon på marängerna. Hade inne marängerna lite kortare tid, ca 1 h och 10 min.

Kerstin Brandell Sjöström

2015-06-24

Riktigt bra och enkelt recept ! Få ingredienser ,snabbt gjort och gottigottgott !!

Emma

2015-01-23

Vars i ugnen, mitten eller?

Anonym

2015-01-17

Ha inne dem bara en halvtimme så blir dom mycket segare och godare enligt mig :)

Sara

2014-12-30

Kanonfina! Och ja, man behöver vispa jättelänge, säkert 10-15 minuter!

Anonym

2014-12-25

Ja behövde vispa jätte länge med elvisp, gjorde jag fel?

Den Heliga Birman

2014-10-05

mumsiga maränger!

Mango

2014-08-02

Gott! mmmm

Hanna

2014-07-29

Det blev väldigt goda maränger

Per

2014-07-13

Körde istället 150 grader i varmluftugn i 45 min istället. De blev krispiga utanpå och lite sega inuti. Rekommenderas!

Kajsa

2014-07-09

Har gjort dessa två gånger nu. Jättebra recept och populära, goda maränger!

Annika, webbredaktionen

2014-06-09

Kurt: Du kan ha dem lite längre ner i ugnen.

Kurt

2014-06-06

Vart ska dem stå i ugnen? Är det mitten eller längst ner?

Åsa

2014-01-11

Jätte goda!! Gjorde 4 gigantiska och sedan massor med små :)

Linnea

2013-11-16

Goda och festliga maränger!

The

2013-11-01

Ja såg bilder på det så varför inte testa när men har läst att det var supergott

Britta/webbredaktionen

2013-10-23

@äppelskruttet 1 timme och 45 minuter är den totala tid det tar att göra marängerna.

äppelskruttet

2013-10-22

Väldigt goda, men det står 1 timme 45 minuter under antalet grader och "Grädda 1 timme och 30 minuter." i receptet. ;)

Maja

2013-09-19

Väldigt bra recept! Marängerna blev supergoda och väldigt fina.

Supergoda!

2013-06-21

Mycket bra recept på maränget, supergott!

Harry Styles

2013-04-19

Wonderful! :)

Justin Bieber

2013-01-27

I think it tasted wonderful! When I have translated it into English!

gootegrisen

2012-12-18

super goda

Hya

2012-09-22

Jättegoda! En ny favorit i familjen!

Maräng

2012-09-01

Gillar maränger!!!!

Chocklad

2012-09-01

Gottt!!!

Britta/Webbredaktionen

2012-08-28

Det står ovanför ingredienserna, 125º.

Elin

2012-08-27

Det står inte grader....

Liknande recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Cecilias kladdkaka - Coop

(4)

Kladdkaka med kolasås och popcorn - Coop

(3)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Nutellakladdkaka med marängtopp - Coop

(7)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping - Coop

(8)

Kärleksmums grundrecept - Coop

(419)
3 st
  • Ingredienser 3 st
  • 100 g mörk choklad
  • 3 ägg, endast vitor
  • 1.5 dl strösocker

Chokladmaränger

Betyg (1-5):
3.59 (158 betyg)

Mörk choklad bryter fint av den söta marängen.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:125º
Svårighetsgrad:Medel
9 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.
  2. Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.
  3. Grädda 1 timme och 30 minuter. Låt dem sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra

2016-01-04

Bra recept, vackert resultat! Tacksam för tipset om Varmluftsugn 150 grader i 45 minuter ☺

Eve

2015-08-07

Jättebra recept! Har gjort succé varje gång jag bjudit någon på marängerna. Hade inne marängerna lite kortare tid, ca 1 h och 10 min.

Kerstin Brandell Sjöström

2015-06-24

Riktigt bra och enkelt recept ! Få ingredienser ,snabbt gjort och gottigottgott !!

Emma

2015-01-23

Vars i ugnen, mitten eller?

Anonym

2015-01-17

Ha inne dem bara en halvtimme så blir dom mycket segare och godare enligt mig :)

Sara

2014-12-30

Kanonfina! Och ja, man behöver vispa jättelänge, säkert 10-15 minuter!

Anonym

2014-12-25

Ja behövde vispa jätte länge med elvisp, gjorde jag fel?

Den Heliga Birman

2014-10-05

mumsiga maränger!

Mango

2014-08-02

Gott! mmmm

Hanna

2014-07-29

Det blev väldigt goda maränger

Per

2014-07-13

Körde istället 150 grader i varmluftugn i 45 min istället. De blev krispiga utanpå och lite sega inuti. Rekommenderas!

Kajsa

2014-07-09

Har gjort dessa två gånger nu. Jättebra recept och populära, goda maränger!

Annika, webbredaktionen

2014-06-09

Kurt: Du kan ha dem lite längre ner i ugnen.

Kurt

2014-06-06

Vart ska dem stå i ugnen? Är det mitten eller längst ner?

Åsa

2014-01-11

Jätte goda!! Gjorde 4 gigantiska och sedan massor med små :)

Linnea

2013-11-16

Goda och festliga maränger!

The

2013-11-01

Ja såg bilder på det så varför inte testa när men har läst att det var supergott

Britta/webbredaktionen

2013-10-23

@äppelskruttet 1 timme och 45 minuter är den totala tid det tar att göra marängerna.

äppelskruttet

2013-10-22

Väldigt goda, men det står 1 timme 45 minuter under antalet grader och "Grädda 1 timme och 30 minuter." i receptet. ;)

Maja

2013-09-19

Väldigt bra recept! Marängerna blev supergoda och väldigt fina.

Supergoda!

2013-06-21

Mycket bra recept på maränget, supergott!

Harry Styles

2013-04-19

Wonderful! :)

Justin Bieber

2013-01-27

I think it tasted wonderful! When I have translated it into English!

gootegrisen

2012-12-18

super goda

Hya

2012-09-22

Jättegoda! En ny favorit i familjen!

Maräng

2012-09-01

Gillar maränger!!!!

Chocklad

2012-09-01

Gottt!!!

Britta/Webbredaktionen

2012-08-28

Det står ovanför ingredienserna, 125º.

Elin

2012-08-27

Det står inte grader....

Liknande recept

Kanelchokladtårta med tryffeltäcke - Coop

(14)

Cecilias kladdkaka - Coop

(4)

Kladdkaka med kolasås och popcorn - Coop

(3)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Nutellakladdkaka med marängtopp - Coop

(7)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping - Coop

(8)

Kärleksmums grundrecept - Coop

(419)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies