För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Chokladfondant med lemon curd

Betyg (1-5):
3.34 (83 betyg)

Här är chokladfondanten som är en dröm för chokladälskaren.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 4 msk lemon curd

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta det från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i det varma smöret. Blanda chokladsmöret med äggvispet. Vänd ner mjölet.
  2. Fördela smeten i fyra ugnsfasta portionsformar. Lägg en klick lemon curd i varje skål och dra en virvel med en sked. Grädda i ugnen 7 minuter. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Servera gärna med en extra klick lemon curd och eventuellt grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



jesper

2014-02-16

jätte gott

Checkbox Coop

2012-04-19

Det kanske går med majzena, men vi har inte provat.

Marja-Leena Asterling

2012-04-17

Det låter mycket gott! Kan man göra den glutenfri med att ta annat mjöl?

Liknande recept

Vit chokladkladdkaka

(199)

Marängtäckt chokladkaka

(30)

Marängsviss med kolasås

(10)

Nutella semifreddo

(2)

Påskdessert med citroncurd

(8)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Chokladpastej med blueberry curd

(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 4 msk lemon curd

Chokladfondant med lemon curd

Betyg (1-5):
3.34 (83 betyg)

Här är chokladfondanten som är en dröm för chokladälskaren.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta det från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i det varma smöret. Blanda chokladsmöret med äggvispet. Vänd ner mjölet.
  2. Fördela smeten i fyra ugnsfasta portionsformar. Lägg en klick lemon curd i varje skål och dra en virvel med en sked. Grädda i ugnen 7 minuter. Fondanten ska vara lös i mitten.
  3. Servera gärna med en extra klick lemon curd och eventuellt grädde eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



jesper

2014-02-16

jätte gott

Checkbox Coop

2012-04-19

Det kanske går med majzena, men vi har inte provat.

Marja-Leena Asterling

2012-04-17

Det låter mycket gott! Kan man göra den glutenfri med att ta annat mjöl?

Liknande recept

Vit chokladkladdkaka

(199)

Marängtäckt chokladkaka

(30)

Marängsviss med kolasås

(10)

Nutella semifreddo

(2)

Påskdessert med citroncurd

(8)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Chokladpastej med blueberry curd

(6)