Chokladfondant med dulce de leche

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Krämig chokladfondant med kolakrämen dulce de leche. Servera med vispad grädde och sötsyrliga apelsinfiléer. Toppa med citronmeliss som kronan på verket!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad 70 %, hackad
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 msk dulce de leche
  • Till servering
  • vispad grädde
  • filead apelsin
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Rör ner chokladen i smöret så att den smälter ut helt. Blanda chokladsmöret med äggblandningen och vänd ner mjölet.
  2. Fördela smeten i sex smorda formar och lägg i en klick dulce de leche i varje form. Grädda mitt i ugnen ca 7 min, fondanterna ska vara lösa i mitten. Stjälp upp på tallrikar och servera med vispad grädde och apelsinfiléer. Toppa med citronmeliss.

Tips

Fondanterna går också bra att laga i stora, stabila pappersformar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2019-01-05

Dulce de leche tillförde inget till denna fondant.

Liknande recept

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(35)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Citrusflarn

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad 70 %, hackad
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 msk dulce de leche
  • Till servering
  • vispad grädde
  • filead apelsin
  • citronmeliss

Chokladfondant med dulce de leche

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Krämig chokladfondant med kolakrämen dulce de leche. Servera med vispad grädde och sötsyrliga apelsinfiléer. Toppa med citronmeliss som kronan på verket!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Rör ner chokladen i smöret så att den smälter ut helt. Blanda chokladsmöret med äggblandningen och vänd ner mjölet.
  2. Fördela smeten i sex smorda formar och lägg i en klick dulce de leche i varje form. Grädda mitt i ugnen ca 7 min, fondanterna ska vara lösa i mitten. Stjälp upp på tallrikar och servera med vispad grädde och apelsinfiléer. Toppa med citronmeliss.

Tips

Fondanterna går också bra att laga i stora, stabila pappersformar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2019-01-05

Dulce de leche tillförde inget till denna fondant.

Liknande recept

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Vit chokladtryffel

(35)

Fruktsallad med nötter och mörk choklad

(19)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Citrusflarn

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies