Chokladcupcakes med lakritstopping

Chokladcupcakes med lakritstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Saftiga chokladmuffins som toppas med lakritsfrosting. Receptet för dig som älskar kombinationen choklad och lakrits!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 60 g smör
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 1 dl gräddfil
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 50 g grovt hackad mörk choklad
  • Lakritstopping:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk finmortlad turkisk peppar eller 2-3 tsk lakritsgranulat
  • 100 g philadelphiaost
  • Till garnering:
  • lakritsströssel eller granulat
  • lakritsgodis

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och choklad och rör ner i äggsmeten med gräddfilen. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd i den hackade chokladen.
  2. Fördela smeten i 12 pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen på 175° i cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

Lakritstopping

  1. Vispa ihop alla ingredienser till lakritstoppingen, spritsa på de kalla muffinsarna och garnera med lakritströssel och lakritsgodis.

Tips

Choklad med en kakaohalt på 65–70% ger bäst smakresultat ihop med lakrits.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marre

2013-03-02

Riktigt gott! Ibland kan antingen chokladen eller lakritsen bli för dominerande om man kombinerar de två smakerna, men här gifte de sig fint med varandra. Riktigt bra toppingrecept var det dessutom, fin konsistens.

Chokladcupcakes med lakritstopping
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 60 g smör
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 1 dl gräddfil
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 50 g grovt hackad mörk choklad
  • Lakritstopping:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk finmortlad turkisk peppar eller 2-3 tsk lakritsgranulat
  • 100 g philadelphiaost
  • Till garnering:
  • lakritsströssel eller granulat
  • lakritsgodis

Chokladcupcakes med lakritstopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Saftiga chokladmuffins som toppas med lakritsfrosting. Receptet för dig som älskar kombinationen choklad och lakrits!

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och choklad och rör ner i äggsmeten med gräddfilen. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd i den hackade chokladen.
  2. Fördela smeten i 12 pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen på 175° i cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

Lakritstopping

  1. Vispa ihop alla ingredienser till lakritstoppingen, spritsa på de kalla muffinsarna och garnera med lakritströssel och lakritsgodis.

Tips

Choklad med en kakaohalt på 65–70% ger bäst smakresultat ihop med lakrits.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marre

2013-03-02

Riktigt gott! Ibland kan antingen chokladen eller lakritsen bli för dominerande om man kombinerar de två smakerna, men här gifte de sig fint med varandra. Riktigt bra toppingrecept var det dessutom, fin konsistens.