Chokladcupcakes med lakritstopping
  • Tid 50 min
  • Ugn 175º

Chokladcupcakes med lakritstopping

3.71 (7 betyg)

De här cupecakesen är både goda och söta.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 portioner
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 60 g smör
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 1 dl gräddfil
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 50 g grovt hackad mörk choklad
Lakritstopping:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk finmortlad turkisk peppar eller 2-3 tsk lakritsgranulat
  • 100 g philadelphiaost
Till garnering:
  • lakritsströssel eller granulat
  • lakritsgodis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och choklad och rör ner i äggsmeten med gräddfilen. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd i den hackade chokladen.

  2. 2

    Fördela smeten i 12 pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen på 175° i cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

Lakritstopping

  1. 1

    Vispa ihop alla ingredienser till lakritstoppingen, spritsa på de kalla muffinsarna och garnera med lakritströssel och lakritsgodis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Choklad med en kakaohalt på 65–70% ger bäst smakresultat ihop med lakrits.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marre

    Riktigt gott! Ibland kan antingen chokladen eller lakritsen bli för dominerande om man kombinerar de två smakerna, men här gifte de sig fint med varandra. Riktigt bra toppingrecept var det dessutom, fin konsistens.