Chokladcupcakes med lakritstopping

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

De här cupecakesen är både goda och söta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 60 g smör
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 1 dl gräddfil
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 50 g grovt hackad mörk choklad
  • Lakritstopping:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk finmortlad turkisk peppar eller 2-3 tsk lakritsgranulat
  • 100 g philadelphiaost
  • Till garnering:
  • lakritsströssel eller granulat
  • lakritsgodis

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och choklad och rör ner i äggsmeten med gräddfilen. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd i den hackade chokladen.
  2. Fördela smeten i 12 pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen på 175° i cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

Lakritstopping

  1. Vispa ihop alla ingredienser till lakritstoppingen, spritsa på de kalla muffinsarna och garnera med lakritströssel och lakritsgodis.

Tips

Choklad med en kakaohalt på 65–70% ger bäst smakresultat ihop med lakrits.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marre

2013-03-02

Riktigt gott! Ibland kan antingen chokladen eller lakritsen bli för dominerande om man kombinerar de två smakerna, men här gifte de sig fint med varandra. Riktigt bra toppingrecept var det dessutom, fin konsistens.

Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 60 g smör
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 1 dl gräddfil
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 50 g grovt hackad mörk choklad
  • Lakritstopping:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk finmortlad turkisk peppar eller 2-3 tsk lakritsgranulat
  • 100 g philadelphiaost
  • Till garnering:
  • lakritsströssel eller granulat
  • lakritsgodis

Chokladcupcakes med lakritstopping

Betyg (1-5):
3.71 (7 betyg)

De här cupecakesen är både goda och söta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör och choklad och rör ner i äggsmeten med gräddfilen. Sikta ner de torra ingredienserna. Vänd i den hackade chokladen.
  2. Fördela smeten i 12 pappersmuffinsformar i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen på 175° i cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

Lakritstopping

  1. Vispa ihop alla ingredienser till lakritstoppingen, spritsa på de kalla muffinsarna och garnera med lakritströssel och lakritsgodis.

Tips

Choklad med en kakaohalt på 65–70% ger bäst smakresultat ihop med lakrits.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marre

2013-03-02

Riktigt gott! Ibland kan antingen chokladen eller lakritsen bli för dominerande om man kombinerar de två smakerna, men här gifte de sig fint med varandra. Riktigt bra toppingrecept var det dessutom, fin konsistens.

Liknande recept

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(7)

Muffins med blåbär och vit choklad

(15)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies