Chokladcupcakes med grädde och marsipanägg
  • Tid 40 min + tid att svalna
  • Ugn 175º

Chokladcupcakes med grädde och marsipanägg

3.33 (3 betyg)

De små äggen ger verkligen påskstämning till de goda cupcakesen. Recept av Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

  • Tillagningstid 40 min + tid att svalna
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 stycken
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad, grovt hackad
  • 2 dl vispgrädde, till topping
Marsipanägg
  • 150 g marsipan, i valfri färg
  • 50 g mörk choklad
  • strössel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget.

  2. 2

    Tillsätt smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet och rör sist ner chokladen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Känn efter med provsticka. Låt svalna.

Marsipanägg:

  1. 1

    Forma marsipanen till små ägg (ca 40 stycken). Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa äggen i choklad och strössel och lägg upp på en bakplåtspappersklädd bricka. Låt stelna i kylen.

  2. 2

    Vispa grädden och spritsa på muffinsen. Garnera med marsipanäggen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar