Chokladcupcakes med grädde och marsipanägg

Chokladcupcakes med grädde och marsipanägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

De små äggen ger verkligen påskstämning till de goda cupcakesen. Recept av Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad, grovt hackad
  • 2 dl vispgrädde, till topping
  • Marsipanägg
  • 150 g marsipan, i valfri färg
  • 50 g mörk choklad
  • strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget.
  2. Tillsätt smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet och rör sist ner chokladen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Känn efter med provsticka. Låt svalna.

Marsipanägg:

  1. Forma marsipanen till små ägg (ca 40 stycken). Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa äggen i choklad och strössel och lägg upp på en bakplåtspappersklädd bricka. Låt stelna i kylen.
  2. Vispa grädden och spritsa på muffinsen. Garnera med marsipanäggen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladcupcakes med grädde och marsipanägg
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad, grovt hackad
  • 2 dl vispgrädde, till topping
  • Marsipanägg
  • 150 g marsipan, i valfri färg
  • 50 g mörk choklad
  • strössel

Chokladcupcakes med grädde och marsipanägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

De små äggen ger verkligen påskstämning till de goda cupcakesen. Recept av Mia Öhrn och Foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och rör ihop de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget.
  2. Tillsätt smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet och rör sist ner chokladen. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Känn efter med provsticka. Låt svalna.

Marsipanägg:

  1. Forma marsipanen till små ägg (ca 40 stycken). Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa äggen i choklad och strössel och lägg upp på en bakplåtspappersklädd bricka. Låt stelna i kylen.
  2. Vispa grädden och spritsa på muffinsen. Garnera med marsipanäggen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!