Choklad- och marängtårta

Choklad- och marängtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Frasig och lyxig efterrätt med aromatisk physalis för chokladälskaren.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
  • 200 g hackad hasselnöt
  • 3 dl socker
  • 6 ägg, endast vitan (spara gulan till chokladkräm)
  • Chokladkräm:
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 0.5 dl socker
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 2 msk siktad kakao
  • 10 physalis eller kumquater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka hasselnötterna. Vispa socker och äggvitor till ett hårt skum. Vänd ner nötterna. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och bred ut smet till en rundel (ca 24 cm i diameter) per plåt. Grädda bottnarna i 20 minuter.

Chokladkräm

  1. Blanda grädde, äggulor och socker. Värm blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Den ska inte koka. Ta kastrullen från värmen. Bryt eller hacka chokladen i bitar. Tillsätt choklad och smör, rör tills krämen är slät och glansig. Rör i vaniljsockret.

Garnering

  1. Bred chokladkrämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan. Pudra på kakao och garnera med physalis eller kumquater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Åsa! Det ska vara 3 dl socker till bottnarna. Lycka till med bakningen :)

Åsa

2020-01-01

Hur mycket socker ska det vara till bottnarna? Står inte i receptet

Åsa

2014-05-25

Ok. Måste va nåt fel på mej. Platta bottnar, grynig chokladröra, vet inte ens om de känns lönt att försöka lägga ihop till en tårta... =/

Checkbox Coop

2012-07-17

Ja, alla 6 äggulorna ska vara med till chokladkrämen.

VP

2012-07-17

Äggulorna står inte med i receptet till chokladkrämen, ska det vara 6 gulor?

Choklad- och marängtårta
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g hackad hasselnöt
  • 3 dl socker
  • 6 ägg, endast vitan (spara gulan till chokladkräm)
  • Chokladkräm:
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 0.5 dl socker
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 2 msk siktad kakao
  • 10 physalis eller kumquater

Choklad- och marängtårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Frasig och lyxig efterrätt med aromatisk physalis för chokladälskaren.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka hasselnötterna. Vispa socker och äggvitor till ett hårt skum. Vänd ner nötterna. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och bred ut smet till en rundel (ca 24 cm i diameter) per plåt. Grädda bottnarna i 20 minuter.

Chokladkräm

  1. Blanda grädde, äggulor och socker. Värm blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Den ska inte koka. Ta kastrullen från värmen. Bryt eller hacka chokladen i bitar. Tillsätt choklad och smör, rör tills krämen är slät och glansig. Rör i vaniljsockret.

Garnering

  1. Bred chokladkrämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan. Pudra på kakao och garnera med physalis eller kumquater.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Åsa! Det ska vara 3 dl socker till bottnarna. Lycka till med bakningen :)

Åsa

2020-01-01

Hur mycket socker ska det vara till bottnarna? Står inte i receptet

Åsa

2014-05-25

Ok. Måste va nåt fel på mej. Platta bottnar, grynig chokladröra, vet inte ens om de känns lönt att försöka lägga ihop till en tårta... =/

Checkbox Coop

2012-07-17

Ja, alla 6 äggulorna ska vara med till chokladkrämen.

VP

2012-07-17

Äggulorna står inte med i receptet till chokladkrämen, ska det vara 6 gulor?