Choklad- och marängtårta

Betyg (1-5):
2.85 (60 betyg)

Frasig och lyxig efterrätt med aromatisk physalis för chokladälskaren.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175-200º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 200 g hackad hasselnöt
  • 3 dl socker
  • 6 ägg, endast vitan (spara gulan till chokladkräm)
  • Chokladkräm:
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 0.5 dl socker
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 2 msk siktad kakao
  • 10 physalis eller kumquater

Gör så här

  1. Hacka hasselnötterna. Vispa socker och äggvitor till ett hårt skum. Vänd ner nötterna. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och bred ut smet till en rundel (ca 24 cm i diameter) per plåt. Grädda bottnarna i 20 minuter.

Chokladkräm

  1. Blanda grädde, äggulor och socker. Värm blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Den ska inte koka. Ta kastrullen från värmen. Bryt eller hacka chokladen i bitar. Tillsätt choklad och smör, rör tills krämen är slät och glansig. Rör i vaniljsockret.

Garnering

  1. Bred chokladkrämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan. Pudra på kakao och garnera med physalis eller kumquater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2014-05-25

Ok. Måste va nåt fel på mej. Platta bottnar, grynig chokladröra, vet inte ens om de känns lönt att försöka lägga ihop till en tårta... =/

Mats, webbredaktionen

2012-07-17

Ja, alla 6 äggulorna ska vara med till chokladkrämen.

VP

2012-07-17

Äggulorna står inte med i receptet till chokladkrämen, ska det vara 6 gulor?

Liknande recept

Zuleikatårta

(32)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Påskens morotstårta

(27)

Nötmarängtårta

(47)

Kladdkaka med nötkola

(13)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 200 g hackad hasselnöt
  • 3 dl socker
  • 6 ägg, endast vitan (spara gulan till chokladkräm)
  • Chokladkräm:
  • 3 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 0.5 dl socker
  • 200 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 2 msk siktad kakao
  • 10 physalis eller kumquater

Choklad- och marängtårta

Betyg (1-5):
2.85 (60 betyg)

Frasig och lyxig efterrätt med aromatisk physalis för chokladälskaren.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175-200º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka hasselnötterna. Vispa socker och äggvitor till ett hårt skum. Vänd ner nötterna. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och bred ut smet till en rundel (ca 24 cm i diameter) per plåt. Grädda bottnarna i 20 minuter.

Chokladkräm

  1. Blanda grädde, äggulor och socker. Värm blandningen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Den ska inte koka. Ta kastrullen från värmen. Bryt eller hacka chokladen i bitar. Tillsätt choklad och smör, rör tills krämen är slät och glansig. Rör i vaniljsockret.

Garnering

  1. Bred chokladkrämen mellan bottnarna och ovanpå tårtan. Pudra på kakao och garnera med physalis eller kumquater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2014-05-25

Ok. Måste va nåt fel på mej. Platta bottnar, grynig chokladröra, vet inte ens om de känns lönt att försöka lägga ihop till en tårta... =/

Mats, webbredaktionen

2012-07-17

Ja, alla 6 äggulorna ska vara med till chokladkrämen.

VP

2012-07-17

Äggulorna står inte med i receptet till chokladkrämen, ska det vara 6 gulor?

Liknande recept

Zuleikatårta

(32)

Fågelbon (citronmaränger med nötkräm)

(1)

Påskens morotstårta

(27)

Nötmarängtårta

(47)

Kladdkaka med nötkola

(13)

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies