Choklad- och mandelmaränger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Frasiga maränger med mandel och choklad.

Tillagningstid: 1 timme + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mandelspån
  • 8 ägg, endast vitan
  • 8 dl florsocker
  • 2.5 msk vaniljsocker
  • 1 tsk saft av citron
  • 80 g mörk choklad 70%

Gör så här

  1. Rosta mandeln gyllene i torr stekpanna. Rör då och då, de blir lätt brända. Vispa ihop äggvita, florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke.
  2. Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa tills smeten blir 50–60°. Lyft bunken från kastrullen och ställ i iskallt vattenbad. Vispa tills marängen är kall, ca 10 min, för hand eller med elvisp.
  3. Vänd ner mandeln i marängen. Smält choklad under omrörning i vattenbad eller mikro. Vänd ner chokladen ”slarvigt” i marängen. Den ska vara marmorerad, så rör inte för mycket.
  4. Klicka ut marängen på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem torka i 30 min.
  5. Sätt ugnen på 150°. Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de går att lossa från bakplåtspapperet, ca 40 min. Låt kallna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kiev

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(202)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rulltårta med vit chokladmousse och hallon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Enkel kladdkaka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marängtäckt chokladkaka

Betyg
Betyg
(30)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g mandelspån
  • 8 ägg, endast vitan
  • 8 dl florsocker
  • 2.5 msk vaniljsocker
  • 1 tsk saft av citron
  • 80 g mörk choklad 70%

Choklad- och mandelmaränger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (11 betyg)

Frasiga maränger med mandel och choklad.

Tillagningstid: 1 timme + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandeln gyllene i torr stekpanna. Rör då och då, de blir lätt brända. Vispa ihop äggvita, florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke.
  2. Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa tills smeten blir 50–60°. Lyft bunken från kastrullen och ställ i iskallt vattenbad. Vispa tills marängen är kall, ca 10 min, för hand eller med elvisp.
  3. Vänd ner mandeln i marängen. Smält choklad under omrörning i vattenbad eller mikro. Vänd ner chokladen ”slarvigt” i marängen. Den ska vara marmorerad, så rör inte för mycket.
  4. Klicka ut marängen på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem torka i 30 min.
  5. Sätt ugnen på 150°. Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de går att lossa från bakplåtspapperet, ca 40 min. Låt kallna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kiev

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Vit chokladkladdkaka

Betyg
Betyg
(202)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Chokladbrylé med röda bär och italiensk hallonmaräng

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rulltårta med vit chokladmousse och hallon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Enkel kladdkaka

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Marängtäckt chokladkaka

Betyg
Betyg
(30)