
Choklad- och mandelmaränger
Betyg (1-5):
Frasiga maränger med mandel och choklad.
Tillagningstid: 1 timme + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g mandelspån
- 8 ägg, endast vitan
- 8 dl florsocker
- 2.5 msk vaniljsocker
- 1 tsk saft av citron
- 80 g mörk choklad 70%
Gör så här
- Rosta mandeln gyllene i torr stekpanna. Rör då och då, de blir lätt brända. Vispa ihop äggvita, florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke.
- Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa tills smeten blir 50–60°. Lyft bunken från kastrullen och ställ i iskallt vattenbad. Vispa tills marängen är kall, ca 10 min, för hand eller med elvisp.
- Vänd ner mandeln i marängen. Smält choklad under omrörning i vattenbad eller mikro. Vänd ner chokladen ”slarvigt” i marängen. Den ska vara marmorerad, så rör inte för mycket.
- Klicka ut marängen på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem torka i 30 min.
- Sätt ugnen på 150°. Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de går att lossa från bakplåtspapperet, ca 40 min. Låt kallna.
Liknande recept
Choklad- och mandelmaränger
Betyg (1-5):
Frasiga maränger med mandel och choklad.
Tillagningstid: 1 timme + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta mandeln gyllene i torr stekpanna. Rör då och då, de blir lätt brända. Vispa ihop äggvita, florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke.
- Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa tills smeten blir 50–60°. Lyft bunken från kastrullen och ställ i iskallt vattenbad. Vispa tills marängen är kall, ca 10 min, för hand eller med elvisp.
- Vänd ner mandeln i marängen. Smält choklad under omrörning i vattenbad eller mikro. Vänd ner chokladen ”slarvigt” i marängen. Den ska vara marmorerad, så rör inte för mycket.
- Klicka ut marängen på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem torka i 30 min.
- Sätt ugnen på 150°. Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de går att lossa från bakplåtspapperet, ca 40 min. Låt kallna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!