Choklad- och mandelmaränger

Betyg (1-5):
3.55 (11 betyg)

Frasiga maränger med mandel och choklad.

Tillagningstid: 1 timme + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 200 g mandelspån
  • 8 ägg, endast vitan
  • 8 dl florsocker
  • 2.5 msk vaniljsocker
  • 1 tsk saft av citron
  • 80 g mörk choklad 70%

Gör så här

  1. Rosta mandeln gyllene i torr stekpanna. Rör då och då, de blir lätt brända. Vispa ihop äggvita, florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke.
  2. Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa tills smeten blir 50–60°. Lyft bunken från kastrullen och ställ i iskallt vattenbad. Vispa tills marängen är kall, ca 10 min, för hand eller med elvisp.
  3. Vänd ner mandeln i marängen. Smält choklad under omrörning i vattenbad eller mikro. Vänd ner chokladen ”slarvigt” i marängen. Den ska vara marmorerad, så rör inte för mycket.
  4. Klicka ut marängen på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem torka i 30 min.
  5. Sätt ugnen på 150°. Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de går att lossa från bakplåtspapperet, ca 40 min. Låt kallna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Pannkaka med choklad och bär

(27)

Saras påsktårta

(177)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Kiev

(2)

Nutella cake pops

(10)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 200 g mandelspån
  • 8 ägg, endast vitan
  • 8 dl florsocker
  • 2.5 msk vaniljsocker
  • 1 tsk saft av citron
  • 80 g mörk choklad 70%

Choklad- och mandelmaränger

Betyg (1-5):
3.55 (11 betyg)

Frasiga maränger med mandel och choklad.

Tillagningstid: 1 timme + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta mandeln gyllene i torr stekpanna. Rör då och då, de blir lätt brända. Vispa ihop äggvita, florsocker, vaniljsocker och citronsaft i en rostfri bunke.
  2. Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa tills smeten blir 50–60°. Lyft bunken från kastrullen och ställ i iskallt vattenbad. Vispa tills marängen är kall, ca 10 min, för hand eller med elvisp.
  3. Vänd ner mandeln i marängen. Smält choklad under omrörning i vattenbad eller mikro. Vänd ner chokladen ”slarvigt” i marängen. Den ska vara marmorerad, så rör inte för mycket.
  4. Klicka ut marängen på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem torka i 30 min.
  5. Sätt ugnen på 150°. Grädda marängerna i mitten av ugnen tills de går att lossa från bakplåtspapperet, ca 40 min. Låt kallna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Pannkaka med choklad och bär

(27)

Saras påsktårta

(177)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Kiev

(2)

Nutella cake pops

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies