Choklad- och apelsinglass
  • Tid 20 min + frystid

Choklad- och apelsinglass

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + frystid
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 16 urkärnade färska dadlar
  • 3 msk kakao
  • finrivet skal och saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm havssalt
  • hallon till garnering
Frisk hallonsås:
  • 225 g frysta tinade hallon
  • 6 urkärnade färska dadlar
  • dl vatten
  • pressad saft från 1 apelsin
  • 1 krm vaniljpulver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop mandelmjöl och vatten. Låt stå ca 1 timme.

  2. 2

    Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Häll glassen i en skål och ställ in i frysen, rör om varje halvtimme. Glassen är klar efter ca 3 timmar. Alternativt använd en glassmaskin.

  3. 3

    Mixa alla ingredienser till såsen och servera till glassen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Orvar

    Orvar