
Chocolate chip cookies
Betyg (1-5):
En variant med mörkt muscovadosocker, mörk och vit choklad.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
- 150 g rumsvarmt smör
- 2 dl mörkt muscovadosocker
- 1 dl dinkelflingor
- 1 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 100 g hackad mörk choklad
- 100 g hackad vit choklad
- 1 dl hackad mandel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Knåda ihop alla ingredienser till och med bakpulvret till en deg. Knåda sedan snabbt in choklad och mandel. Bearbeta inte degen mer än nödvändigt.
- Forma degen till två tjocka rullar, cirka 8 centimeter i diameter. Skär åtta tunna skivor av varje rulle med en vass stor kniv.
- Lägg skivorna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt kakorna svalna.
Tips

Tips: Om det är svårt att skära skivor kan du lägga rullarna i frysen cirka 30 minuter, inrullade i plastfolie.
Chocolate chip cookies
Betyg (1-5):
En variant med mörkt muscovadosocker, mörk och vit choklad.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Knåda ihop alla ingredienser till och med bakpulvret till en deg. Knåda sedan snabbt in choklad och mandel. Bearbeta inte degen mer än nödvändigt.
- Forma degen till två tjocka rullar, cirka 8 centimeter i diameter. Skär åtta tunna skivor av varje rulle med en vass stor kniv.
- Lägg skivorna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt kakorna svalna.
Tips

Tips: Om det är svårt att skära skivor kan du lägga rullarna i frysen cirka 30 minuter, inrullade i plastfolie.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!