Chocolate chip cookies

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En variant med mörkt muscovadosocker, mörk och vit choklad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 100 g hackad vit choklad
  • 1 dl hackad mandel

Gör så här

  1. Knåda ihop alla ingredienser till och med bakpulvret till en deg. Knåda sedan snabbt in choklad och mandel. Bearbeta inte degen mer än nödvändigt.
  2. Forma degen till två tjocka rullar, cirka 8 centimeter i diameter. Skär åtta tunna skivor av varje rulle med en vass stor kniv.
  3. Lägg skivorna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt kakorna svalna.

Tips

Tips: Om det är svårt att skära skivor kan du lägga rullarna i frysen cirka 30 minuter, inrullade i plastfolie.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka extra allt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nutellakladdkaka med marängtopp

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sockerkaka med choklad, hallon och marshmallows

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kärleksmums med Marabouglasyr

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladkaka extra allt

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g hackad mörk choklad
  • 100 g hackad vit choklad
  • 1 dl hackad mandel

Chocolate chip cookies

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En variant med mörkt muscovadosocker, mörk och vit choklad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Knåda ihop alla ingredienser till och med bakpulvret till en deg. Knåda sedan snabbt in choklad och mandel. Bearbeta inte degen mer än nödvändigt.
  2. Forma degen till två tjocka rullar, cirka 8 centimeter i diameter. Skär åtta tunna skivor av varje rulle med en vass stor kniv.
  3. Lägg skivorna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt kakorna svalna.

Tips

Tips: Om det är svårt att skära skivor kan du lägga rullarna i frysen cirka 30 minuter, inrullade i plastfolie.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka extra allt

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Nutellakladdkaka med marängtopp

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sockerkaka med choklad, hallon och marshmallows

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Vit kladdkaka med godis

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kärleksmums med Marabouglasyr

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladkaka extra allt

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Vit chokladmoussepaj med citrus

Betyg
Betyg
(4)