Chilimajo med rostad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Chilimajonnäs med ugnsrostad paprika, vitlök och sherryvinäger. Enkel och passar utmärkt till grillat!

Tillagningstid: 20 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor vitt bröd, i bitar
  • 2 äggulor
  • 1 msk sherryvinäger eller vit balsamvinäger
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna och rosta med skalet uppåt mitt i ugnen. Rosta tills de är mjuka och skalet börjar spricka, ca 25 min. Skölj i kallt vatten och dra loss skal och kärnhus.
  2. Mixa ihop alla ingredienser utom oljorna. Tillsätt oljorna i en tunn stråle tills dippen är slät och har tjocknat. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor vitt bröd, i bitar
  • 2 äggulor
  • 1 msk sherryvinäger eller vit balsamvinäger
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Chilimajo med rostad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Chilimajonnäs med ugnsrostad paprika, vitlök och sherryvinäger. Enkel och passar utmärkt till grillat!

Tillagningstid: 20 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna och rosta med skalet uppåt mitt i ugnen. Rosta tills de är mjuka och skalet börjar spricka, ca 25 min. Skölj i kallt vatten och dra loss skal och kärnhus.
  2. Mixa ihop alla ingredienser utom oljorna. Tillsätt oljorna i en tunn stråle tills dippen är slät och har tjocknat. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kimchi på salladskål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)