Chilimajo med rostad paprika

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Chilimajonnäs med ugnsrostad paprika, vitlök och sherryvinäger. Enkel och passar utmärkt till grillat!

Tillagningstid: 20 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor vitt bröd, i bitar
  • 2 äggulor
  • 1 msk sherryvinäger eller vit balsamvinäger
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna och rosta med skalet uppåt mitt i ugnen. Rosta tills de är mjuka och skalet börjar spricka, ca 25 min. Skölj i kallt vatten och dra loss skal och kärnhus.
  2. Mixa ihop alla ingredienser utom oljorna. Tillsätt oljorna i en tunn stråle tills dippen är slät och har tjocknat. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pak choi

(4)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Räktacos

(9)

Kimchi på salladskål

(3)

Rostad majssallad

(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor vitt bröd, i bitar
  • 2 äggulor
  • 1 msk sherryvinäger eller vit balsamvinäger
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Chilimajo med rostad paprika

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Chilimajonnäs med ugnsrostad paprika, vitlök och sherryvinäger. Enkel och passar utmärkt till grillat!

Tillagningstid: 20 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna och rosta med skalet uppåt mitt i ugnen. Rosta tills de är mjuka och skalet börjar spricka, ca 25 min. Skölj i kallt vatten och dra loss skal och kärnhus.
  2. Mixa ihop alla ingredienser utom oljorna. Tillsätt oljorna i en tunn stråle tills dippen är slät och har tjocknat. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pak choi

(4)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Räktacos

(9)

Kimchi på salladskål

(3)

Rostad majssallad

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies