Chilimajo med rostad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Chilimajonnäs med ugnsrostad paprika, vitlök och sherryvinäger. Enkel och passar utmärkt till grillat!

Tillagningstid: 20 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor vitt bröd, i bitar
  • 2 äggulor
  • 1 msk sherryvinäger eller vit balsamvinäger
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna och rosta med skalet uppåt mitt i ugnen. Rosta tills de är mjuka och skalet börjar spricka, ca 25 min. Skölj i kallt vatten och dra loss skal och kärnhus.
  2. Mixa ihop alla ingredienser utom oljorna. Tillsätt oljorna i en tunn stråle tills dippen är slät och har tjocknat. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 röda paprikor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 skivor vitt bröd, i bitar
  • 2 äggulor
  • 1 msk sherryvinäger eller vit balsamvinäger
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Chilimajo med rostad paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (4 betyg)

Chilimajonnäs med ugnsrostad paprika, vitlök och sherryvinäger. Enkel och passar utmärkt till grillat!

Tillagningstid: 20 min + 20 min i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikorna och rosta med skalet uppåt mitt i ugnen. Rosta tills de är mjuka och skalet börjar spricka, ca 25 min. Skölj i kallt vatten och dra loss skal och kärnhus.
  2. Mixa ihop alla ingredienser utom oljorna. Tillsätt oljorna i en tunn stråle tills dippen är slät och har tjocknat. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(11)