Chili con aubergine
  • Tid 30 min

Chili con aubergine

4.08 (50 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1 stor aubergine (ca 450 g)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g cannellinibönor avsköljda, på burk
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk vinäger
  • salt och svartpeppar
Till servering:
  • 1 kruka koriander eller persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 min.

  2. 2

    Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.

  3. 3

    Servera med färsk koriander och ett gott bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med ett gott bröd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Linn

    God smak, speciellt efter att den fått stå sig i kylen ett par dagar. Auberginen ger en bra smak, fyllighet och karaktär till denna gryta. Jag lyckas dock inte riva aubergine på mitt rivjärn, så jag skär den i mindre kuber med kniv.. det går också bra..

  • Gerda

    Det blev väldigt krämigt och gott med auberginen. Man kan ha i lite liquid smoke eller babequesås om man vill ha rökigare smak också.

  • Robert

    Så enkelt och gott. Gör dubbel sats och stoppa i frysen. Använd rökt paprikapulver för lite rökig smak

  • Emmy

    Mycket gott! Och superenkelt.

Visa fler