Chili-cheesebollar
  • Tid 25 min

Chili-cheesebollar

4.44 (9 betyg)

Krispiga små läckra, heta ostbollar. Ett lyxigt snacks att bjuda på som tilltugg på festen.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

12 stycken
  • 100 g cream cheese
  • 75 g riven mozzarella
  • 75 g riven lagrad ost
  • 10 inlagda jalapeños, hackade
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 3 dl neutral olja till fritering eller stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop cream cheese, ost och jalapeño och rulla till bollar. Doppa i mjöl, sedan i lättvispade ägg och sist i panko. Se till att bollarna är helt täckta med panering, annars läcker osten ut.

  2. 2

    Hetta upp olja i en kastrull till ca 180°. Fritera några bollar i taget till fin, gyllene färg. Det går också bra att steka bollarna runt om i rikligt med olja. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

För mer smak – servera med skivad chili och limeklyftor.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar