Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(70)

Tikka masala är egentligen två indiska rätter som har blivit till en, chicken tikka och masalasåsen blev gryträtten tikka masala. Det här är en krämig chicken tikka masala med färskost som serveras med mango chutney och yoghurt. Toppa med koriander och granatäppelkärnor för god smak och fin färg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • olja, till stekning
  • 1 förpackning tikka masala kryddmix (40 g), Santa Maria
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 dl jasmin- eller basmatiris
  • salt
  • 1 förpackning blomkålsris (300 g), Hackat & Klart
  • 1 förpackning naanbröd (260 g)
  • mango chutney
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander eller mynta
  • 1 dl granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Koka riset i 2 liter vatten och 1 tsk salt. När riset nästan är klart, tillsätt blomkålsriset och koka 1 minut. Häll av vattnet.
  2. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna, blanda ner kryddmixen. Tillsätt färskost och vatten, rör om och sjud ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt.
  3. Värm naanbröden enligt anvisningen på förpackningen. Servera tikka masalan med riset, mango chutney, yoghurt och naanbröd. Toppa med koriander och granatäppelkärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-19

Hej Fredrik, granatäppelkärnor ligger med i ingredienslistan :)

Fredrik

2022-08-18

Det här saknas i receptet :) https://www.coop.se/handla/varor/frys/bar-frukt/frukt/granatappelkarnor-eko-7340191126817

Sigbrith

2019-12-29

Jättegott!

EMMA

2019-11-26

Mumma!

Chicken tikka masala
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • olja, till stekning
  • 1 förpackning tikka masala kryddmix (40 g), Santa Maria
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 2 dl jasmin- eller basmatiris
  • salt
  • 1 förpackning blomkålsris (300 g), Hackat & Klart
  • 1 förpackning naanbröd (260 g)
  • mango chutney
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander eller mynta
  • 1 dl granatäppelkärnor

Chicken tikka masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(70)

Tikka masala är egentligen två indiska rätter som har blivit till en, chicken tikka och masalasåsen blev gryträtten tikka masala. Det här är en krämig chicken tikka masala med färskost som serveras med mango chutney och yoghurt. Toppa med koriander och granatäppelkärnor för god smak och fin färg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset i 2 liter vatten och 1 tsk salt. När riset nästan är klart, tillsätt blomkålsriset och koka 1 minut. Häll av vattnet.
  2. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna, blanda ner kryddmixen. Tillsätt färskost och vatten, rör om och sjud ca 5 min, tills kycklingen är genomstekt.
  3. Värm naanbröden enligt anvisningen på förpackningen. Servera tikka masalan med riset, mango chutney, yoghurt och naanbröd. Toppa med koriander och granatäppelkärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-19

Hej Fredrik, granatäppelkärnor ligger med i ingredienslistan :)

Fredrik

2022-08-18

Det här saknas i receptet :) https://www.coop.se/handla/varor/frys/bar-frukt/frukt/granatappelkarnor-eko-7340191126817

Sigbrith

2019-12-29

Jättegott!

EMMA

2019-11-26

Mumma!